Όγδοος Χάρι Πότερ;

31.12.2007
Μαγικό αναμένεται να είναι και το 2008. Κι αυτό γιατί ο «Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος Πρίγκηψ», η έκτη ταινία με τον μαθητευόμενο μάγο, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου του νέου έτους, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς.
Μαγικό αναμένεται να είναι και το 2008.

Κι αυτό γιατί ο «Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος Πρίγκηψ», η έκτη ταινία με τον μαθητευόμενο μάγο, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου του νέου έτους, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς.

Η «μητέρα» του Χάρι, ωστόσο, η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που είχε κάνει σαφές το ότι ο κύκλος περιπετειών του μάγου θα ολοκληρωθεί σε επτά βιβλία, άφησε πριν από λίγες μέρες ανοιχτό το ενδεχόμενο για όγδοο βιβλίο.

«Είχα κάποιες στιγμές αδυναμίας, γι αυτό είπα το ναι για ένα όγδοο βιβλίο», δηλώνει στο περιοδικό «Τime».

Το έβδομο -και πιθανότατα τελευταίο- βιβλίο της σειράς εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2007. «Εάν γράψω ποτέ όγδοο βιβλίο, αμφιβάλλω για το αν ο Χάρι Πότερ θα είναι ο κεντρικός χαρακτήρας. Αισθάνομαι ότι έχω πει ήδη την ιστορία του», είπε η Ρόουλινγκ. Και προσέθεσε: «Αλλά αυτά είναι μεγάλες υποθέσεις. Ας περιμένουμε δέκα χρόνια».

«Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» αναδείχτηκε ως το βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ πιο γρήγορα από κάθε άλλο, σύμφωνα με τις πωλήσεις σε Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρόουλινγκ δημιούργησε επτά χειρόγραφα βιβλία με τις «Ιστορίες του Μπιντλ του Βάρδου», οι οποίες αναφέρονται στο τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ.

Το ένα αντίτυπο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό έναντι 1,95 εκατομμυρίων στερλινών, χρήματα που πήγαν στο ίδρυμα «Η φωνή των Παιδιών», ενώ τα υπόλοιπα δόθηκαν σε ανθρώπους που είχαν συνδεθεί στενά με τα βιβλία του μάγου.