''Ξένοι'' στη Νέα Σκηνή του Εθνικού

08.02.2002
Το βραβευμένο έργο του Παναγιώτη Μέντη, οι "Ξένοι" ανεβαίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα. Ένα δυνατό έργο, που αποκαλύπτει τη μοναξιά και την αλλοτρίωση του ανθρώπου που φεύγει από τον τόπο του αναζητώντας την ψευδαίσθηση στην υποτιθέμενη γη της επαγγελίας.
&00 Το βραβευμένο έργο του Παναγιώτη Μέντη, οι "Ξένοι" ανεβαίνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα. Ένα δυνατό έργο, που αποκαλύπτει τη μοναξιά και την αλλοτρίωση του ανθρώπου που φεύγει από τον τόπο του αναζητώντας την ψευδαίσθηση στην υποτιθέμενη γη της επαγγελίας.

Κεντρικός άξονας του έργου, μια ελληνίδα μάνα και η αγωνία της να κρατήσει τη σχέση με τους τέσσερις γιους της, με μοναδικό όπλο τη μητρική αφοσίωση. Καταλύτης στην οικογενειακή εύθραυστη ισορροπία θα γίνει ο ερχομός μιας νεαρής Ρωσίδας, που φέρνει στο σπίτι ο ένας από τους γιους.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική η Ολυμπία Κυριακάκη και τους φωτισμούς ο Σπύρος Κάρδαρης.
Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Μπέτυ Βαλάση, Κώστας Σπυρόπουλος, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Νίκος Δαδινόπουλος, Παναγιώτης Μέντης, Σοφία Κακαρελίδου.