«Ιχνηλασίες ΙΙ»

04.12.2007
"Ιχνηλασίες" ανθρώπινων αντιθέσεων από τον δημιουργό Αργύρη Βεργόπουλο στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου.
Ο καλλιτέχνης Αργύρης Βεργόπουλος «ιχνηλατεί» τις ανθρώπινες αντιθέσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου.

Η Έκθεση Γλυπτικής & Ζωγραφικής με τίτλο: «Ιχνηλασίες ΙΙ» θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 18 Δεκέμβρη και περιλαμβάνει πρωτότυπους ζωγραφικούς πίνακες του δημιουργού μέσα από διαφορετικές τεχνικές και επιρροές.

Βότσαλα, ξύλα, σφουγγάρια, αλλά και μεταλλικά αντικείμενα είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του. Παράλληλα, παρουσιάζεται μια σειρά από γλυπτά και κατασκευές από σίδηρο, παλαιά μεταλλικά μέρη, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, γρανάζια και αμορτισέρ, συνθέτοντας ένα ανατρεπτικό αποτέλεσμα.

Μέσα από το έργο του, ο Αργύρης Βεργόπουλος τολμάει να ξεδιπλώσει όλες τις ανθρώπινες πτυχές, ακόμα και τις πιο... κρυφές, αντλώντας τη θεματολογία του από την ιστορική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό: Ο Αργύρης Βεργόπουλος είναι γνωστός στον καλλιτεχνικό χώρο ως ποιητής και στιχουργός. Έχει γράψει γνωστά τραγούδια που θεωρούνται κλασικά σήμερα όπως, η Κόρη του Γυαλού, Μικρό παιδί, Τούτο το πρωί, Τούτο το φιλί, Ραχήλ, Οδυσσέα και πολλά ακόμη, σε μουσική Λίνου Κόκοτου. Επίσης, έχει δημοσιεύσει ποιητικές συλλογές, καθώς και ένα λεύκωμα με μεταλλικά γλυπτά που συνοδεύονται με στίχους. Σύντομα, θα κυκλοφορήσουν τρεις νέες ποιητικές συλλογές του.