«Βed & Βreakfast» στο Λαύριο

15.11.2007
Έχοντας ήδη προκαλέσει αίσθηση σε πόλεις όπως το Δουβλίνο, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, η γερμανική παραγωγή «Βed & Βreakfast» σε σκηνοθεσία της Χάικε Σμιντ έρχεται στην Ελλάδα για μόνο τρεις παραστάσεις

Έχοντας ήδη προκαλέσει αίσθηση σε πόλεις όπως το Δουβλίνο, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες, η γερμανική παράσταση "Bed & Breakfast" σε σκηνοθεσία Heike Schmidt έρχεται στην Ελλάδα για τρεις μόνο παραστάσεις στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης "Showcases of European Theatre" (www.set-festival.com).

Η παράσταση ανεβαίνει στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου στην αίθουσα Μηχανουργείο 1.

Στηριζόμενη στη μέθοδο Feldenkrais και σε μία σειρά νανουρισμάτων από όλο τον κόσμο, η Heike Schmidt στήνει μία performance - happening, η οποία απευθύνεται σε κάθε ένα θεατή ξεχωριστά, καθιστώντας τους όλους οργανικά μέρη της παράστασης. Η παράσταση αρχίζει με την άφιξη του κοινού στο εσωτερικό του B&B.

Αφού καθένας βολευτεί στο κρεβάτι του, τα φώτα χαμηλώνουν και η παράσταση αρχίζει με καθημερινές δράσεις και νανουρίσματα από τη Heike Schmidt.

«Τα νανουρίσματα μας πηγαίνουν πίσω στις πρώτες μας προσωπικές αναμνήσεις και ταυτόχρονα μας συνδέουν με αρχαίες παραδόσεις και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όταν ρωτήσεις κάποιον για το αγαπημένο του νανούρισμα, η μηχανή της μνήμης τίθεται σε λειτουργία: ποιος τραγούδησε τι, πότε και με ποιο τρόπο για να κοιμηθείς;», παρατηρεί η Heike Schmidt.

Και συνεχίζει: «Αυτή η νύχτα στο B&B επιχειρεί να μας μεταφέρει σ’ εκείνη την υπέροχη, ζεστή και μοναδική στιγμή των παιδικών μας χρόνων: τη στιγμή που κάποιος τραγουδούσε μόνο για εμάς».

Οι θεατές διανυκτερεύουν στο B&B της Heike Schmidt, ενώ μία ευχάριστη έκπληξη τους περιμένει το πρωί.

Το B&B δεν είναι κάτι περισσότερο από μία παράσταση. Είναι μία συνολικότερη διαδικασία: μία εκδρομή, μία διανυκτέρευση, μία εμπειρία... Πάνω απ’ όλα, είναι μία συνεπής προσπάθεια αναζήτησης της ουσίας του θεατρικού φαινομένου, το οποίο στηρίζεται στη μοναδική σχέση που δημιουργείται κάθε φορά μεταξύ των θεατών και του θεατρικού δρωμένου.

Λόγω της ιδιότυπης φύσης της παράστασης, η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη (στο [email protected] με όνομα, τηλέφωνο, ημέρα παρακολούθησης και αριθμό θέσεων κράτησης, ή στο 210-2024019). Η τιμή του εισιτηρίου είναι €35 και περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το χώρο του B&B, διαμονή και πρωινό.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στις ακόλουθες χώρες και διοργανώσεις:
- Σεπτέμβριος 2005, Dublin Fringe Festival (υποψήφια για το βραβείο καλύτερης παράστασης)
- Νοέμβριος 2005, Festival break.2, Ljubljana
- Απρίλιος 2006, Neue Nationalgalerie (Εθνική Πινακοθήκη), Βερολίνο
- Σεπτέμβριος 2007, Festival van Vlaaderen, Βρυξέλλες
- Νοέμβριος 2007, Vooruit Arts Centre, Γάνδη και Stuk Kunstencentrum, Leuven.



Ιδέα - Σκηνοθεσία Heike Schmidt
Δραματουργική επιμέλεια: Erwin Jans
Μουσική επιμέλεια: Thilo Thomas Krigar
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Christiane Stein
Χώρος: Μηχανουργείο 1, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Ημερομηνίες: 22, 23 και 24 Νοεμβρίου 2007, Ώρα έναρξης: 22:30.

Οι θεατές πρέπει να είναι στο χώρο 30 λεπτά πριν από την έναρξη της παράστασης
Μεταφορά με πούλμαν από το σταθμό του Προαστιακού «Κορωπί» στο Μηχανουργείο 1
Αναχώρηση πούλμαν από σταθμό Προαστιακού «Κορωπί» στις 21:45