"Πλαστελίνη" στην Πειραματική του Εθνικού

07.11.2007
Η Πλαστελίνη, το έργο που καθιέρωσε τον Βασίλι Σίγκαρεφ στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Ο νεαρός Μαξίμ, ζει σ έναν κόσμο που έχει την όψη της επίγειας κόλασης, και η περιπλάνηση στην καθημερινότητά του δεν είναι παρά μια κατάδυση στα βάθη της απόγνωσης. Σε αυτό τον κόσμο όπου η βία και ο θάνατος κυριαρχούν, ο έρωτας στέκει παράμερα, μια αχτίδα ελπίδας που ο ήρωας προσπαθεί, μάταια, να αγγίξει. Θα κατορθώσει ο Μαξίμ ν' αποδράσει προς την ελευθερία; Και μέσα από ποια διαδρομή;

Η Πλαστελίνη, το έργο που καθιέρωσε τον Βασίλι Σίγκαρεφ στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Η βιαιότητα των εικόνων και η απελπισία των ηρώων προκαλούν και σοκάρουν πολλές φορές, όμως, η βαθιά ανθρώπινη ματιά του συγγραφέα μας συνοδεύει κάθε λεπτό. Οι ήρωες του έργου - όπως και η πλαστελίνη - αλλάζουν διαρκώς σχήμα, μεταμορφώνονται για να μπορέσουν να επιβιώσουν στην πραγματικότητα που τους περιβάλλει. Όμως, όπως και η πλαστελίνη, με τον καιρό μπορεί να χάσουν την ελαστικότητα τους, να σκληρύνουν, ίσως και να σπάσουν...

Η παράσταση ανεβαίνει στην Πειραματική Σκηνή στις 16 Νοεμβρίου σε μετάφραση της Αθηνάς Παραπονιάρη, σκηνικά και κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη, μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, κίνηση του Ερμή Μαλκότση και φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικόλαος Αγγελής, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Σοφιάννα Θεοφάνους, Κωστής Καλλιβρετάκης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Λένα Παπαληγούρα, Μαρία Παρασύρη, Ναταλία Στυλιανού, Σωτήρης Τσακομίδης, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Μιχάλης Φωτόπουλος.

Info:
Από 16 Νοεμβρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2008
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ? ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ-ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ:
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλ. 210.5231131 και στα 801-11-60000 (από σταθερό) και 210.6786000 (από κινητό)

Προ - παραστάσεις :
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ώρα: 22:00
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ώρα: 20:00 - ακολουθεί συζήτηση με το κοινό παρουσία των συντελεστών της παράστασης.


Ημέρες και Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Kυριακή στις 22.00

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη 18Euro
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20Euro
Φοιτητικό ή Νεανικό κάτω των 23 ετών 12Euro