People από τη Μαρία Καραθάνου, στο Booze

07.11.2007
Oι άνθρωποι στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, η επικοινωνία και η έλλειψη αυτής, οι διαφορές και οι ομοιότητες, οι λόγοι που ενώνουν αλλά και οι λόγοι που χωρίζουν τους ανθρώπους αποτελούν τις περιοχές προβληματισμού της εικαστικού Μαρίας Καραθάνου.
άνθρωποι στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, η επικοινωνία και η έλλειψη αυτής, οι διαφορές και οι ομοιότητες, οι λόγοι που ενώνουν αλλά και οι λόγοι που χωρίζουν τους ανθρώπους αποτελούν τις περιοχές προβληματισμού της εικαστικού Μαρίας Καραθάνου.

Με τον τίτλο People, η Μαρία Καραθάνου παρουσιάζει μία εικαστική δράση η οποίοα αποτελείται από έξι εγκαταστάσεις στο χώρο του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), και διαρκούν από τις 7 Νοεμβρίου ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα παρουσιάζει τις εγκαταστάσεις 'Babel', 'Lavrio 2', 'Dark Room', 'Steps', 'The Roof' και 'Getaway' στο υπόγειο, στο ισόγειο, στον 1ο όροφο καθώς και στην πρόσοψη του κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη.

Σύμφωνα με τον Θανάση Μουτσόπουλο, "... κατασκευάζει κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ελλαδική πραγματικότητα (εκτός μουσείων τουλάχιστον): μετατρέπει ένα κτίριο και, μαζί του, όλο τον κόσμο που το συναποτελεί, σε έργο τέχνης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ