«Ανθισμένες μανόλιες» στο Θέατρο Γκλόρια

24.10.2007
Το πολυβραβευμένο έργο του Ρόμπερτ Χαρλινγκ «Ανθισμένες μανόλιες» ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Γκλόρια. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε κεντρική σκηνή του Μπρόντγουεη, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία.
Το πολυβραβευμένο έργο του Ρόμπερτ Χαρλινγκ «Ανθισμένες μανόλιες» ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Γκλόρια. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε κεντρική σκηνή του Μπρόντγουεη, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ακολούθησαν περιοδείες πολλών θιάσων σε όλη την Αμερική και στην Ευρώπη και αργότερα το θεατρικό έργο έγινε ταινία που έκανε μεγάλη αίσθηση στο κοινό.

Η υπόθεσή του εκτυλίσσεται σε μία μικρή πόλη του Αμερικάνικου νότου, και συγκεκριμένα σε ένα πολυσύχναστο κομμωτήριο. Οι γυναίκες που πηγαίνουν εκεί γνωρίζονται μεταξύ τους, αναπτύσσουν φιλίες και αντιπαλότητες αλλά, κυρίως, συζητάνε ελεύθερα, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρο που γίνεται στέκι από άτομα του ίδιου φύλλου.

Όλοι οι ρόλοι στο έργο είναι πρωταγωνιστικοί και κινούνται μέσα σε χρόνο οικειότητας και κλίμα καθημερινότητας, έτσι που το κομμωτήριο γίνεται μια μικρή και κλειστή κοινωνία.

Κάποια στιγμή μια από τις πελάτισσες εξομολογείται στις άλλες ένα σοβαρό οικογενειακό της πρόβλημα και τότε οι υπόλοιπες γυναίκες δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους στηρίζοντάς την με λόγια και με πράξεις.

Οι κωμικές καταστάσεις μπλέκονται με δραματικές εξάρσεις, η τρυφερότητα αγκαλιάζει τη δυστυχία και στο τέλος του έργου όλες οι γυναίκες, παρά τις προσωπικές τους απώλειες, βγαίνουν κερδισμένες, αφού έχουν κερδίσει τη φιλία και τη συμπαράσταση των άλλων.

Οι «Ανθισμένες μανόλιες» είναι ένα βαθιά κοινωνικό έργο που αντιμετωπίζει δραστικά τη μοναξιά της σύγχρονης γυναίκας προτείνοντας υγιείς λύσεις.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Κοραής Δαμάτης
Πρωταγωνιστούν: Πηνελόπη Πιτσούλη, Νεφέλη Ορφανού, Μαίρη Σταυρακέλη , Νόνη Ιωαννίδου, Μαρία Ανδρούτσου, Ασπασία Μηλιαράκη,

ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Η διεύθυνση του θεάτρου ΓΚΛΟΡΙΑ δίνει την ευκαιρία στους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν την παράσταση τους δύο πρώτους μήνες, από Τετάρτη έως και Παρασκευή με τιμή εισiτηρίου 16 ευρώ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 19 :15
Πεμπτη 21 :15
Παρασκευή 21 : 15
Σάββατο 18 : 15 και 21 : 15
Κυριακή 18 : 15 και 21 : 15

ΤΙΜΕΣ
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: Γενική είσοδος 16 ευρώ.
Σάββατο, Κυριακή: Πλατεία 21 ευρώ.
Εξώστης, φοιτητικό 16 ευρώ.