Αναδρομική έκθεση Χρίστου Καρά στην Ύδρα

06.07.2007
Χαρακτηριστικά έργα που διαγράφουν την καλλιτεχνική πορεία του ζωγράφου Χρίστου Καρά φιλοξενούνται στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2007. Με την ευκαιρία του ξεχωριστού αυτού αφιερώματος, θα γίνει και η αναγγελία του Ιδρύματος «Χρίστος Καράς - Ύδρα».

Εγκαινιάζεται στις 7 Ιουλίου στην Ύδρα, αναδρομική έκθεση του γνωστού ζωγράφου Χρίστου Καρά, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει η αναγγελία του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του, «Χρίστος Καράς-Ύδρα».

Ο Χρίστος Καράς επέλεξε για αυτή την έκθεσή του, που θα στεγαστεί στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, 15 ζωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων και μικρά γλυπτά, τα οποία ξεναγούν τον επισκέπτη σε όλη τη διαδρομή της καλλιτεχνικής του σταδιοδρομίας.

Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του '60 ο Χρίστος Καράς γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το Δεκέμβριο του 1930. Η έκθεση καλύπτει την πορεία του από τους πρώτους 'αφαιρετικούς' πειραματισμούς του στις αρχές της δεκαετίας του '60, μέχρι το πάντρεμα της χρωματικής γλώσσας του εξπρεσιονισμού με το χώρο του σουρεαλισμού.

Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας
Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2007
Τηλ. επικοιν.: 22980 52355