Χορογραφώντας την ουτοπία της επαφής

25.06.2007
Ο Boris Charmatz χορογραφεί ένα έργο σχετικό με την επαφή, την κατά μέτωπο αντιπαράθεση, ειρωνική ή αντιδραστική. Το herses είναι μια σπουδή γυμνών σωμάτων για πέντε χορευτές και έναν βιολοντσελίστα, σε μουσικές συνθέσεις του Χέλμουτ Λάχενμαν.
Τι: Boris Charmatz / association Edna
herses (une lente introduction)
Που: Πειραιώς 260, Χώρος H
Πότε: 10 & 11 Ιουλίου, 21:00
Εισιτήρια: €25, €15 (Μειωμένο)

Η προπώληση αρχίζει στις 18 Ιουνίου.

Το herses (une lente introduction) (1997), μια σπουδή γυμνών σωμάτων για πέντε χορευτές και έναν βιολοντσελίστα, σε μουσικές συνθέσεις του Χέλμουτ Λάχενμαν, θυμίζει κινητικό γλυπτό που μεταπλάθεται ολοένα σε στενή συνάφεια με τη μουσική.

«Πρόκειται για ένα έργο σχετικό με την επαφή, την κατά μέτωπο αντιπαράθεση, ειρωνική ή αντιδραστική. Μιλά για κάποιες ουτοπίες: τη φυσική ουτοπία, αυτήν του απελευθερωμένου και παραδομένου στη φύση σώματος [...]. Έπειτα την ουτοπία του ζευγαριού, την ιδέα ότι ο ένας είναι φτιαγμένος για τον άλλο και ότι ο πόθος κρατάει για πάντα, χορογραφική φιγούρα ερεθιστική και αρχετυπική. Τέλος την ουτοπία της κοινότητας, το σώμα που μοιραζόμαστε, την αδύνατη ή ανομολόγητη επαφή.»

Χορογραφία: Boris Charmatz
Ερμηνεύουν: Boris Charmatz, Audrey Gaisan, Christophe Ives, Latifa Laabissi, Alain Michard, Garik Anichenko / Jerome Pernoo, βιολοντσέλο

Μουσική: Helmut Lachenmann
Air (1968/69)
Pression (1969/70)
Salut fur Caudwell (1977)
Ein Kinderspiel (1980)
Toccatina (1986)
Guero (1970)

Φωτισμοί: Yves Godin
Ήχος: Olivier Renouf
Σκηνοθεσία: Gilles Gentner