«Η Κακοφυλαγμένη Κόρη» στο Θέατρο Ολύμπια

08.10.2009
Με το κλασικό κωμικό μπαλέτο «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη», ένα από τα πλέον δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά, ανοίγει την αυλαία του το Θέατρο Ολύμπια για την καλλιτεχνική περίοδο 2009 - 10.
Με το κλασικό κωμικό μπαλέτο «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη», ένα από τα πλέον δημοφιλή και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά, ανοίγει την αυλαία του το Θέατρο Ολύμπια για την καλλιτεχνική περίοδο 2009 - 10.

Το μπαλέτο παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό τη διεύθυνση της Νάντα Ματόσεβιτς, ύστερα από την μεγάλη επιτυχία που είχε κατά την περυσινή καλλιτεχνική περίοδο. Βασίζεται στην παραγωγή του Βασιλικού Μπαλέτου του Κόβεντ Γκάρντεν, γνωστή σε πολλούς από τηλεοπτικές μεταδόσεις.

«Η Κακοφυλαγμένη Κόρη» είναι ένα μπαλέτο γνωστό για τις ζωηρές προσωπογραφίες του, τη δομή, το χιούμορ και την τρυφερότητά του, καθώς επίσης και για την μοναδική του ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό μπαλέτο και τη παντομίμα.

Σημαντικό στοιχείο του έργου αυτού είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα μπαλέτα που ασχολείται με τη ζωή καθημερινών ανθρώπων, την κωμική - συναισθηματική υπόθεση του έρωτα της Λιζ και του Κολάς.

Εμπνευσμένο από τον πίνακα του Πιερ Αντουάν Μπωντουέν «Η Επίπληξη/Μητέρα μαλώνει τη νεαρή κόρη της» (1789) πρωτοπαρουσιάστηκε με τον τίτλο «Το αχυρένιο Μπαλέτο» ή «Ένα βήμα χωρίζει το καλό από το κακό», το 1789 στο Μεγάλο Θέατρο του Μπορντώ (χορογραφία και σενάριο του Ζαν Ντωμπερβάλ, ενώ τη μουσική αποτελούσαν δεκάδες κοσμαγάπητα γαλλικά τραγούδια).
Σύντομα έγινε δημοφιλές σε ολόκληρη την Ευρώπη και μετονομάστηκε σε «H Κακοφυλαγμένη Κόρη».

Μέσα από πολλές αλλαγές στη χορογραφία και τις μουσικές συνθέσεις, η πιο δημοφιλής εκδοχή θεωρήθηκε αυτή του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου σε χορογραφία του Φρέντερικ Άστον, μουσική Φέρντιναντ Έρολ και σε ελεύθερη διασκευή από τον Τζων Λάντσμπερυ. Το μπαλέτο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κόβεντ Γκάρντεν στις 28 Ιανουαρίου 1960, με την Νάντια Νερίνα ως Λιζ και τον Ντέιβιντ Μπλαιρ ως Κολάς.

Το έργο χωρίζεται σε δύο πράξεις και παρουσιάζει την εξέλιξη του έρωτα των δύο νεαρών πρωταγωνιστών, Λιζ και Κολάς, ενώ αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τους δημιουργεί η Σιμόν, μητέρα της Λιζ, που θέλει να την παντρέψει με το γιο ενός πλούσιου γαιοκτήμονα τον Αλαίν.

H Κακοφυλαγμένη Κόρη
Χορογραφία Φρέντερικ Άστον
Αναβίωση Αλεξάντερ Γκραντ
Διδασκαλία χορογραφίας Τζέιν Έλλιοτ
Μουσική διεύθυνση Νάντα Ματόσεβιτς
Σκηνικά - Κοστούμια Όσμπερτ Λάνκαστερ
Φωτισμοί Πήτερ Τάιγκεν

Συμμετέχουν: Λιζ // Ευρυδίκη Ισαακίδου, Σταυρούλα Καμπουράκη
Κολάς // Αλεξάντερ Νέσκωβ, Ντανίλο Ζέκα
Σιμόν // Γιώργος Βαρβαριώτης, Στράτος Παπανούσης, Νίκος Τήλιος
Αλαίν // Αντώνης Κορούτης, Αγάπιος Αγαπιάδης, Γιάννης Μπενέτος
Θωμάς // Βαγγέλης Λαφάρας

Χορεύουν οι πρώτοι χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι
και το corps de ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ


Για 9 παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια
23, 24, 25, 29, 30, 31 Οκτωβρίου, 1, 3, 4 Νοεμβρίου 2009
Ώρα έναρξης 20.00

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, 106 79 Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων €48, €43, €38, €33, €28, €25, €20 Φοιτητικό €15
Ώρες λειτουργίας ταμείων και τηλεφωνικών πωλήσεων: 9.00 - 21.00
Έναρξη πώλησης εισιτηρίων: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τηλέφωνα ταμείου: 210 3612461, 210 3643725.