Θεάτρο, χορός και μουσική, φέτος στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!

07.10.2009
Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τις θεατρικές παραστάσεις: TEJAS VERDES: To ξενοδοχείο των βασανιστηρίων (του Fermin Cabal) και ΝΕΚΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ (βασισμένη σε διηγήματα του Α. Παπαδιαμάντη και Γ. Γ. Μάρκες), συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία με δύο θεατρικές παραστάσεις και μια συναυλία.
Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τις θεατρικές παραστάσεις: TEJAS VERDES: To ξενοδοχείο των βασανιστηρίων (του Fermin Cabal) και ΝΕΚΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ (βασισμένη σε διηγήματα του Α. Παπαδιαμάντη και Γ. Γ. Μάρκες), συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία με δύο θεατρικές παραστάσεις και μια συναυλία.

Το βραβευμένο έργο του Mark Ravenhill SHOOT/GET TREASURE/REPEAT (First Fringe Award, Edinbourgh 2007), μετά την επιτυχημένη πορεία του σε τέσσερις κεντρικές σκηνές του Λονδίνου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η παράσταση SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Mark Ravenhill "ανεβαίνει" σε συν-σκηνοθεσία της Γιολάντας Μαρκοπούλου και της Λίλλυς Μελεμέ από 18 Νοεμβρίου 2009.

Με αφορμή τον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" και το εντεινόμενο κλίμα φόβου και απειλής που καλλιεργήθηκε σε ολόκληρο τον Δυτικό κόσμο μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Mark Ravenhill με τη διεισδυτική και καυστική του ματιά, εισβάλλει στον μικρόκοσμο της ιδιωτικής ζωής και εστιάζει στις μικρές "εμπόλεμες ζώνες" της καθημερινότητας.

Ασφυκτικά οχυρωμένοι και "ασφαλείς" πίσω απ΄τις κλειστές τους πόρτες, πίσω απ΄τα τείχη των περιφραγμένων τους κοινωνιών, οι ήρωες του Mark Ravenhill δίνουν τη μάχη τους σώμα με σώμα, αλληλοσπαράσσονται ανελέητα και μοιάζουν με βόμβες έτοιμες να εκραγούν στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Παράλληλα με την παράσταση, θα λειτουργήσει έκθεση με φωτογραφίες, ηχητικά και βίντεο ντοκουμέντα: μία ‘εισβολή’ στις εμπόλεμες ζώνες της ιστορίας.


Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία από τις 7 Δεκεμβρίου 2009 να περιπλανηθεί στους ορόφους του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ με τη χορευτική παράσταση KICKING AND SCREAMING - A DIVINE COMEDY. Εμπνευσμένη από την ‘Κόλαση’ του Δάντη, συνδυάζει την οπτική τριών καλλιτεχνών για να δημιουργήσει ένα ταξίδι στον Κάτω Κόσμο της εποχής μας. Ο visual artist Π. Φαμέλης, η χορογράφος και χορεύτρια Amalia Bennett και ο συνθέτης Δ. Γρίβας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν τη δική τους σύγχρονη κόλαση. Μία εγκατάσταση/performance/ηχητικό τοπίο, εμπνευσμένο από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Μία συμπαραγωγή με τον ‘Κινητήρα Χοροθέατρο’.



Την αυλαία θα ανοίξει στις 23 Οκτωβρίου 2009 μία μοναδική μουσική συνεύρεση με δύο από τους πρωταγωνιστές της εναλλακτικής μουσικής σκηνής της Αθήνας: της κολεκτίβας Cast-a-Blast και του συγκρότηματος Imam Baildi. Τραγούδια που καταφέρνουν να κινηθούν με αρμονία ανάμεσα στις κλασικές φόρμες και την ηλεκτρονική μουσική των Imam Baildi θα συναντήσουν τους funk, latin και reggae ρυθμούς της Cast-a-Blast. Μία συμπαραγωγή με την Cast-a-Blast.



Διεύθυνση: ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - Κολωνού 31, Μεταξουργείο, (ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείου) / Τηλ. κρατήσεων: 698-1802544.

- Θεατρική Παράσταση: SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Mark Ravenhill σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου και Λίλλυς Μελεμέ, από 18 Νοεμβρίου 2009.
- Χορευτική Παράσταση: KICKING AND SCREAMING - A DIVINE COMEDY, σε χορογραφία Amalia Bennett, από 7 Δεκεμβρίου 2009.
- Συναυλία CAST-A-BLAST & ΙΜΑΜ BAILDI στις 23 Οκτωβρίου 2009.