Δικά σου βήματα στην άμμο

17.08.2001
"Όταν κοιτάζω την προηγούμενη ζωή μου, μου φαίνεται τώρα τόσο αλλόκοτη, που δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να με είχε οδηγήσει οπουδήποτε αλλού παρά εδώ". Ο Νόρμαν πίστευε πως η αγάπη και η μοναξιά είναι έννοιες ασυμβίβαστες, αταίριαστες. Ταξίδεψε στην Ταγγέρη ακολουθώντας τα βήματα της αγαπημένης του. Τον κράτησε κοντά της μέχρι το τέλος. Περίμενε αναζητώντας τα βήματά της στην άμμο. Οι νύχτες όμως, έκρυβαν τα δικά τους μυστικά.
"Όταν κοιτάζω την προηγούμενη ζωή μου, μου φαίνεται τώρα τόσο αλλόκοτη, που δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να με είχε οδηγήσει οπουδήποτε αλλού παρά εδώ".
Ο Νόρμαν πίστευε πως η αγάπη και η μοναξιά είναι έννοιες ασυμβίβαστες, αταίριαστες. Ταξίδεψε στην Ταγγέρη ακολουθώντας τα βήματα της αγαπημένης του. Τον κράτησε κοντά της μέχρι το τέλος. Περίμενε αναζητώντας τα βήματά της στην άμμο. Οι νύχτες όμως, έκρυβαν τα δικά τους μυστικά. Όταν η άμμος έσβησε τα ίχνη της, μια άλλη όψη της ζωής αποκαλύφθηκε μπροστά του. Αφέθηκε στη μαγεία της ερήμου, σ' ένα ταξίδι ενάντια στο χρόνο. Εκείνη, γενναιόδωρη, του χάρισε όλα τα μυστικά της, και κάθε στιγμή έκρυβε μια αλήθεια που δεν ήθελε πια να ξεχάσει.

Το "Δικά σου βήματα στην άμμο" είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με ταξιδιωτικές ενθυμήσεις. Περιγράφει με την ίδια δύναμη ανθρώπους και τοπία, αιχμαλωτίζοντας την πολύβουη ερωτική ατμόσφαιρα και το επιβλητικό μυστήριο της Σαχάρας. Ένα δροσερό μυθιστόρημα, με μια μαγευτική απλή αφήγηση.

Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική
Τίτλος: Δικά σου βήματα στην άμμο
Συγγραφέας:Τζον Χόπκινς
Μετάφραση: Κατερίνα Γεωργαλλίδη
Σελ.: 188
ISBN 960819619-1