''Golden Dragon'' για κινέζικες γεύσεις

22.06.2001
Ενα από τα πιο παλιά κινέζικα εστιατόρια στην Αθήνα είναι το ''Golden Dragon''. Σε μια από τις κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας, το Κουκάκι, βρίσκεται το συγκεκριμένο εστιατόριο, το οποίο είναι ένα τυπικό κινέζικο ρεστοράν, στο οποίο μπορεί κανείς να γευθεί αυθεντικά πιάτα της κινέζικης γαστρονομίας. Ο χώρος, δε, είναι διακοσμημένος με πίνακες και αντικείμενα, χαρακτηριστικά της Ανατολικής παράδοσης και βαμμένος σε αποχρώσεις του έντονου ροζ.
Ενα από τα πιο παλιά κινέζικα εστιατόρια στην Αθήνα είναι το ''Golden Dragon''. Σε μια από τις κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας, το Κουκάκι, βρίσκεται το συγκεκριμένο εστιατόριο, το οποίο είναι ένα τυπικό κινέζικο ρεστοράν, στο οποίο μπορεί κανείς να γευθεί αυθεντικά πιάτα της ανατολικής γαστρονομίας. Ο χώρος, δε, είναι διακοσμημένος με πίνακες και αντικείμενα, χαρακτηριστικά της Ανατολικής παράδοσης και βαμμένος σε αποχρώσεις του έντονου ροζ. Γενικά, η διακόσμηση στο συνολό της θυμίζει έντονα Κίνα και αυτό φαίνεται ακόμα και στο σέρβις, το οποίο γίνεται από ευχάριστες και περιποιητικές Κινέζες.
Αναφορικά με την κουζίνα, ο κατάλογος του ''Golden Dragon'' είναι βασισμένος σε αυθεντικές συνταγές και υλικά της κινεζικής γαστρονομικής παράδοσης. Από ορεκτικά σας προτείνουμε τις δίπλες ατμού με γαρίδες και τις γεμιστές φτερούγες κοτόπουλου με σος τεριγιάκι . Τα κύρια πιάτα είναι, εξίσου, νόστιμα με σπεσιαλιτέ τον αστακό με σος σατάι. Επίσης φίνα γεύση είχαν οι βασιλικές γαρίδες με άσπρη σάλτσα και σκόρδο, αλλά και το φρέσκο ψάρι στον ατμό με τζίντζερ. Το γεύμα σας θα συνοδεύσουν ελληνικά και κινέζικα κρασιά αλλά και το γνωστό γιαπωνέζικο ποτό, το σακέ.
Το τέλος του δείπνου θα είναι και αυτό γευστικό, όπως και τα προηγούμενα πιάτα. Εχετε να διαλέξετε από το τηγανητό παγωτό, την τηγανητή μπανάνα, το λίτσις και το moon cake με παγωτό.
Το ''Golden Dragon'' είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή κινέζικα εστιατόρια, με έντονο τον ανατολίτικο αέρα. Μια επίσκεψη θα σας πείσει...
Golden Dragon : Λ. Συγγρού 122 Κουκάκι
Τηλέφωνο : 9232315-6
Τιμή κατ' άτομο : 6-8.000 δρχ.