<strong>Iστιοπλοϊκός</strong> : Φαγητό δίπλα στο κύμα

19.06.2001
Κυρίαρχη θέση μεταξύ των εστιατορίων του Πειραιά κατέχει εδώ και χρόνια ο Ιστιοπλοϊκός όμιλος Πειραιώς. Εγκατεστημένο δίπλα στην προβλήτα με θέα τα παραπλέοντα κότερα και όλη την Καστέλλα, το εν λόγω εστιατόριο αναδύει ένα κοσμοπολίτικο άρωμα, το οποίο ενισχύεται από τις φωτογραφίες εποχής, τα διακοσμητικά στοιχεία και το χώρο όπου στεγάζεται. Τι καλύτερο να απολαμβάνετε το γεύμα σας δίπλα στη θάλασσα, σ' ενα μαγαζί με διακριτικό σέρβις και ψαγμένες γεύσεις ;
Κυρίαρχη θέση μεταξύ των εστιατορίων του Πειραιά κατέχει εδώ και χρόνια ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιώς. Εγκατεστημένο δίπλα στην προβλήτα με θέα τα παραπλέοντα κότερα και όλη την Καστέλλα, το εν λόγω εστιατόριο αναδύει ένα κοσμοπολίτικο άρωμα, το οποίο ενισχύεται από τις φωτογραφίες εποχής, τα διακοσμητικά στοιχεία και το χώρο όπου στεγάζεται. Τι καλύτερο να απολαμβάνετε το γεύμα σας δίπλα στη θάλασσα, σ' ενα μαγαζί με διακριτικό σέρβις και ψαγμένες γεύσεις ;

Αυτό, δε, που θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πριν αποφασίσετε να πάτε στον Ιστιοπλοϊκό είναι η διάθεση σας για πιάτα με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, καθώς η πλειοψηφία των πιάτων του μαγαζιού είναι δημιουργίες βασισμένες στις φίνες γεύσεις των προϊόντων που έρχονται καθημερινά από Αστυπάλαια, Μυτιλήνη και Σάμο.

Κατά τ' άλλα , η κουζίνα του Ιστιοπλοϊκού εντάσσεται σ' αυτό που ονομάζεται ''δημιουργική κουζίνα'', με πινελιές αρωμάτων και συνταγών της Μεσογείου. Από τα ορεκτικά, προτείνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους με σος hollandaise, τους χταποδοκεφτέδες με σος αγριοράπανου αλλά και τις γαρίδες με ούζο και άνηθο. Πολύ νόστιμα ήταν και τα spring rolls θαλασσινών με γλυκόξινη σάλτσα αλλά και η παέλια με τα θαλασσινά. Τα κύρια πιάτα ηταν εξίσου εντυπωσιακά και από πλευράς γεύσης και από πλευράς εμφάνισης : Δοκιμάστε φιλέτο σολομού με λιαστή ντομάτα και κάπαρη, τη γεμιστή γλώσσα με λαχανικά και καβούρι, αλλά και τη φοβερή αστακομακαρονάδα.

Και η παρέλαση των φίνων γεύσεων φτάνει στο αποκορυφωμά της με τα επιδόρπια, τα οποία είναι φτιαγμένα με πολύ αγνά υλικά και φαντασία. Απολαύστε το σουφλέ σοκολάτα, την κρεμ μπριλέ και τη γνήσια ιταλική πανακότα.

Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα 38 κρασιά, παραγωγές μικρών κτημάτων αλλά και γνωστά ελληνικά.

Για γευστικά, θαλασσινά ταξίδια, ο Ιστιοπλοϊκός είναι μια από τις πρώτες επιλογές σας.
Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πειραιώς : Ακτή Μικρολίμανου
Τηλέφωνο : 4134084-5
Τιμή κατ' άτομο : 11-12.000