"Εξαίσιες Φωνές" στο Θέατρο Τέχνης

23.03.2006
Οι «Φωνές Εξαίσιες» είναι μία περιπέτεια μνήμης, αλλά και απτής πραγματικότητας. Η Δήμητρα Χατούπη στο μονόπρακτο του Jean Cocteau η «Ανθρώπινη Φωνή» και δώδεκα συνθέτες σε στίχους του Μιχάλη Γκανά γράφουν από ένα τραγούδι για την μυθολογία εξαίσιων φωνών.
Οι «Φωνές Εξαίσιες» είναι μία περιπέτεια μνήμης, αλλά και απτής πραγματικότητας αφού θα κλιθούν ταλαντούχοι άνθρωποι να την πραγματοποιήσουν.

Η Δήμητρα Χατούπη στο μονόπρακτο του Jean Cocteau η «Ανθρώπινη Φωνή» και δώδεκα συνθέτες σε στίχους του Μιχάλη Γκανά γράφουν από ένα τραγούδι για την μυθολογία εξαίσιων φωνών (Μελίνα Μερκούρη, Κατίνα Παξινού, Έλλη Λαμπέτη, Φλέρυ Νταντωνάκη, Μαρίκα Νίνου, Σοφία Βέμπο, ‘Εντιθ Πιάφ, Μέριλιν Μονρόε, Μπίλλυ Χολιντέϊ, Μάρλεν Ντίντριχ, Τζάνις Τζόπλιν και Μαρία Κάλλας).

Η φωνή της Νένας Βενετσάνου θα ερμηνεύσει τα καινούργια αυτά τραγούδια, ενώ στο πιάνο θα είναι η διεθνούς φήμής σολίστ Έλενα Μουζάλα.
Τη σκηνοθετική καθοδήγηση της παράστασης θα αναλάβει ο Κωστής Καπελώνης.

Ο Βασίλης Κουμής σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την παράσταση.
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Κοστούμια: Γιάννης Μιγάδης

Οι Συνθέτες που συμμετέχουν είναι:
Μίκης Θεοδωράκης, George Moustaki, Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Διονύσης Τσακνής,
Στέλλα Κυπραίου, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Μιχάλης Γρηγορίου, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Νίκος Κηπουργός, Νένα Βενετσάνου, Μπάμπης Στόκας, Λευτέρης Μιχαλόπουλος.

Προσαρμογή για πιάνο: Λευτέρης Μιχαλόπουλος

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Θέατρο Τέχνης» Κάρολος Κουν της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 27, 28 Μαρτίου 3,4,10,11 Απριλίου και 1,2,8,9 Μαΐου.