Μία ροκ ... κυρία;

14.11.2005
Μία ανατρεπτική μουσική παράσταση με τίτλο "Hedwig and the Angry Inch" παρουσιάζεται στο Club 22, με την Εβελίνα Παπούλια στον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Το έργο: Η Χέντγουιγκ, πρώην Χάνσελ, που το όνειρο της ζωής του ήταν να βρει το άλλο του μισό, υποβάλλεται σε εγχείρηση αλλαγής φύλου προκειμένου να παντρευτεί έναν Αμερικανό στρατιωτικό του Πολεμικού Ναυτικού και να πετάξει μαζί του πάνω από το τείχος του Βερολίνου, προς την ελευθερία. Η εγχείρηση δυστυχώς αποτυγχάνει παγιδεύοντας την προσωπικότητά της. Χωρισμένη και μόνη, ζώντας σ’ ένα τροχόσπιτο στο Κάνσας, δημιουργεί μια ροκ μπάντα και ερωτεύεται τον νεαρό προστατευόμενό της Τόμι Γνώσις, που σύντομα θα την εγκαταλείψει, θα της κλέψει τα τραγούδια και θα γίνει ο ίδιος διάσημος ροκ σταρ.
Παρότι πικραμένη, η ευφυής και ανήσυχη Χέντγουιγκ, συνεχίζει στη σκιά του Τόμι, να παίζει τη δική της παράσταση για τους λίγους φανατικούς οπαδούς της, σε μελαγχολικά και σχεδόν άδεια κλαμπ. Μέσα από τη συρραφή τραγουδιών και αναδρομών στο παρελθόν σε παρακμασμένα κλαμπ, διηγείται στη σκηνή τη ζωή της. Η Χέντγουιγκ αναζητά το απόλυτο. Πιστεύει ότι ο Τόμι Γνώσις είναι το άλλο της μισό. Το ότι δεν μπορεί να τον έχει την οδηγεί στο άδοξο τέλος της.


Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Τη μετάφραση της ανατρεπτικής μουσικής παράστασης Hedwig and the Angry Inch υπογράφει η Μαριαλένα Πατεράκη, ενώ η Εβελίνα Παπούλια έχει κάνει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα.
Η σκηνοθεσία στα video είναι του Παναγιώτη Κράββα που μαζί με την Εβ. Παπούλια έχει γράψει και τους στίχους των τραγουδιών. Οι φωτισμοί και η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Μιχάλη Καπετανίδη και η ενορχήστρωση του Χρήστου Ζώη.
Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύα Βελλή.
Στην παράσταση μαζί με την Εβελίνα Παπούλια παίζουν ο Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, η Μαρία Δημητράτου και η Εύα Βελλή καθώς και οι μουσικοί: Χρήστος Ζώης - ενορχήστρωση, μπάσο. Βασίλης Κοντοδήμος- πλήκτρα. Τάσος Δρόλιας - κιθάρα. Μπάμπης Αποργηνός - κιθάρα. Πέτρος Μπαλτασής - τύμπανα.
Ο Άκης Σακελλαρίου, ο Χρήστος Ευθυμίου και η Φωτεινή Μπαξεβάνη και ο μικρός Κωνσταντίνος Λάινας παίζουν στα βίντεο που θα παρακολουθήσουμε από τα video walls.

Σε ποιον απευθύνεται:
- Η παράσταση δεν έχει καθόλου κλασική φόρμα, αλλά έχει δομηθεί πάνω στην ιδέα μιας ροκ συναυλίας. Ετσι, οι θεατές μπορούν, παράλληλα με τη δράση, να απολαμβάνουν το ποτό τους γύρω από τα μπαρ, ενώ θα παρακολουθούν στη σκηνή την μπάντα.
- Η ανεξάντλητη ενέργεια της Εβελίνας Παπούλια πάνω στη σκηνή, η οποία από το πρώτο λεπτό δείχνει να απολαμβάνει αυτόν τον πρωτότυπο ρόλο της.
- Η δυναμικότητα του γκρουπ που τη συνόδευε, που μας μετέδωσε την αίσθηση μιας «σκληρής» ροκ συναυλίας.

Τι δεν μας άρεσε:
- Η ασάφεια στην πλοκή του έργου και η νεφελώδης κλιμάκωσή του. Ο θεατής αδυνατεί να συλλάβει τον ειρμό και τη συνοχή της παράστασης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε μία διαρκή σύγχυση.
- Η νωχελική και άνευρη ερμηνεία του Κωνσταντίνου Παπαχρόνη στο ρόλο του Τόμι Γνώσις.



Σε ποιον απευθύνεται: Σε φίλους της ροκ και του μουσικού θεάτρου....



Πότε να πάω και που να παρκάρω:


Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την παράσταση Σαββατοκύριακο... καλύτερα προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας από πριν. Όσο αφορά στο πάρκινγκ, αν σταθείτε τυχεροί, θα βρείτε στα γύρω στενά.

Club 22, Βουλιαγμένης 22, τηλ. 2109249814,
Ώρα έναρξης: 10.00 μ.μ.
Διάρκεια: 1.30’
Τιμή εισιτηρίου: 20 € με ποτό.

Δ.Σ, Γ.Ο