Εκθεση 15 καλλιτεχνών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

21.05.2001
Δεκαπέντε Ελληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες, από την Μασσαλία και την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα εκθέσουν τα έργα τους στην Αποθήκη Γ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, από τις 22 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου. Οι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους συλλογικά. Ωστόσο, καθένας από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα πραγματοποιεί μια 'ατομική' έκθεση μέσα σε μια ακριβή αναπαράσταση της "Galerie du Tableau" της Μασσαλίας που έχει κατασκευασθεί μέσα στο χώρο αυτό.
Δεκαπέντε Ελληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες, από την Μασσαλία και την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, θα εκθέσουν τα έργα τους στην Αποθήκη Γ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, από τις 22 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.
Οι καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους συλλογικά. Ωστόσο, καθένας από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα πραγματοποιεί μια 'ατομική' έκθεση μέσα σε μια ακριβή αναπαράσταση της "Galerie du Tableau" της Μασσαλίας που έχει κατασκευασθεί μέσα στο χώρο αυτό. Σε αυτές τις εκθέσεις καθένας από τους καλλιτέχνες καλείται να παρουσιάσει ένα έργο που μπορεί να εξερευνά μια άλλη όψη της δουλειάς του, ή να επιδιώκει μια δοκιμή - και να ανοίξει έναν διάλογο με τους επισκέπτες.
Στόχος είναι ουσιαστικά η αναζωπύρωση της έννοιας της φιλικής συνεύρεσης που χαρακτηρίζει μια καλλιτεχνική εκδήλωση. Έτσι δεν θα γίνουν εγκαίνια μόνο μια φορά, αλλά δεκαπέντε φορές, όσοι είναι και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, κάθε βράδυ για δεκαπέντε μέρες.
Η έκθεση οργανώνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της "Galerie du Tableau" της Μασσαλίας, και τελεί υπό την αιγίδα των λιμενικών αρχών της Θεσσαλονίκης και της Μασσαλίας, όπου προγραμματίζεται μια δεύτερη έκθεση για το 2002.
Στην έκθεση θα πάρουν μέρος η Αγγελική Αλεξανδρή, ο Ρίτσαρντ Γουίτλοκ, η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, η Φωτεινή Καριωτάκη, ο Ρουντ Μάττες, ο Ηλίας Μαρμαράς, η Νατάσσα Σπυρίδου και η Ευανθία Τσαντίλα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο Βαλερί Καρτιέ, ο Ζαν-Ζακ Σεκαρελί, ο Φρεντερίκ Κλαβέρ, η Ινγκρίντ Μουρώ, η Σαντρίν Ρακέν, ο Φρανσίς Ρ. και ο Λοράν Σεπτιέ από τη Μασσαλία.