Σιωπηρή δημοπρασία στο Μπενάκη

04.05.2001
Σιωπηρή δημοπρασία πρωτότυπων έργων τέχνης θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 8 Μαϊου υπέρ της ίδρυσης του "Αμερικανικού - Ελληνικού Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου". Τα πρωτότυπα έργα που θα δημοπρατηθούν σιωπηρά ανήκουν σε πολλούς καλλιτέχνες, όπως στον Αλέκο Φασιανό, Νίκο Αλεξίου, Αντώνη Απέργη, Κωστή Γεωργίου, Χρήστο Παλάντζα, Κ. Μαρούδα, Θ. Παπαγιάννη, Αλ. Παππά, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Ε. Φιλιπποπούλου κ.α.
Σιωπηρή δημοπρασία πρωτότυπων έργων τέχνης θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 8 Μαϊου υπέρ της ίδρυσης του "Αμερικανικού - Ελληνικού Κέντρου Τεχνών Χαλανδρίου".
Τα πρωτότυπα έργα που θα δημοπρατηθούν σιωπηρά ανήκουν σε πολλούς καλλιτέχνες, όπως στον Αλέκο Φασιανό, Νίκο Αλεξίου, Αντώνη Απέργη, Κωστή Γεωργίου, Χρήστο Παλάντζα, Κ. Μαρούδα, Θ. Παπαγιάννη, Αλ. Παππά, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Ε. Φιλιπποπούλου κ.α. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θαυμάσουν τα εν λόγω έργα στην αίθουσα Athenian του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετανία", όπου θα εκτίθενται μέχρι και τις 7 Μαϊου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο τρόπος της δημοπράτησης των έργων που προσέφεραν οι καλλιτέχνες χαρακτηρίζεται φιλικός, αφού οι προσφορές θα υποβληθούν γραπτώς στην ειδική φόρμα που θα υπάρχει σε κάθε έργο.
Το υπό ανέγερση κέντρο χωρητικότητας 600- 800 θέσεων θα ανεγερθεί στο χώρο των σχολών της αμερικανικής παροικίας Αθηνών και θα φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ φιλοδοξεί να γίνει το σημαντικότερο Πολιτιστικό Κέντρο της Ανατολικής Αττικής. Το κόστος του θα αγγίξει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό τα 3 τρισεκατομμύρια δραχμές.