Κινηματογραφικοί σταρ σε άσπρο-μαύρο

06.04.2009
Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται η έκθεση «Πορτρέτα του κινηματογράφου» του Renaud Monfourny, στο Φουαγιέ του Ολύμπιον. Ο Renaud Monfourny τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Les inrockuptibles», δημιουργεί ξεχωριστά πορτρέτα δημοφιλών ηθοποιών, σκηνοθετών, ανθρώπων του κινηματογράφου.

Τι: Έκθεση του Renaud Monfourny
Πότε: 06-15/04/09

Στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται η έκθεση «Πορτρέτα του κινηματογράφου» του Renaud Monfourny, στο Φουαγιέ του Ολύμπιον.

Ο Renaud Monfourny τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού «Les inrockuptibles», δημιουργεί ξεχωριστά πορτρέτα δημοφιλών ηθοποιών, σκηνοθετών, ανθρώπων του κινηματογράφου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 6 Απριλίου στις 20:00, παρουσία του δημιουργού.

«Η επιλογή που παρουσιάζεται εδώ είναι ένα μίγμα που εξισορροπεί από τη μια ανάμεσα σε πολύ διάσημους ανθρώπους και από την άλλη ανάμεσα κάποιες αξίες-στυλοβάτες του γαλλικού σινεμά.

Η σημασία δίνεται σ’ εκείνους τους ανθρώπους που συνδυάζουν μια δημόσια επιτυχία με μια βασική ιδέα του γαλλικού σινεμά, σ’ αυτούς που ευχαρίστως θα αποδίδαμε την ιδιότητα του "δημιουργού".

Για μένα είναι ο Gérard Depardieux αυτός που ανταποκρίνεται καλύτερα σ’ αυτόν τον ορισμό, αφού ο ηθοποιός που δείχνω δεν είναι ο ισχυρός κωμικός των γαλλικών blockbuster, αλλά ο εκπληκτικός ηθοποιός - φετίχ του Maurice Pialat.»

Renaud Monfourny