"Καβαλερία Ρουστικάνα" στο Μέγαρο

27.10.2004
Το μελόδραμα σε μία πράξη, «Καβαλερία Ρουστικάνα» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στο πλαίσιο του κύκλου Τα σκηνικά Θεάματα του Μεγάρου Μουσικής.
Το μελόδραμα σε μία πράξη, «Καβαλερία Ρουστικάνα» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αθηναϊκό κοινό στο πλαίσιο του κύκλου Τα σκηνικά Θεάματα του Μεγάρου Μουσικής. Στις 31 Οκτωβρίου, καθώς και στις 1, 3, 4, 5 & 6 Νοεμβρίου μία ομάδα καλλιτεχνών από τους πλέον καταξιωμένους στο χώρο τους διεθνώς, μεταξύ των οποίων και μία από τις σπουδαιότερες μέτζο σοπράνο της εποχής μας, η Αγνή Μπάλτσα, θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής τη δημοφιλή όπερα του Πιέτρο Μασκάνι.

Η παραγωγή αυτή του Μεγάρου Μουσικής, σε σκηνοθεσία του Γερμανού Γκρίσα Αζαγκάροφ, τακτικού συνεργάτη της όπερας της Ζυρίχης και της κρατικής Όπερας της Βιέννης, αλλά και του Μεγάρου Μουσικής (1991, 1993, 1995), ζωντανεύει πάνω στη σκηνή μία ιστορία παράφορου έρωτα και ξετυλίγει έναν περίπλοκο ιστό αγάπης, μοιχείας κι εκδίκησης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του γνωστού Έλληνα σκηνογράφου, Νίκου Πετρόπουλου και οι φωτισμοί του Ιταλού, Σέρτζιο Ρόσι. Την κινησιολογική επιμέλεια έχει ο Πέτρος Γάλλιας.

Στο ρόλο της Σαντούτσα η κορυφαία μέτζο σοπράνο Αγνή Μπάλτσα (31/10, 3 & 5/11) και η Τζοβάννα Καζόλα (1, 4 & 6/11) που πριν από δύο χρόνια ερμήνευσε στο Μέγαρο το ρόλο της Τουραντότ. Το ρόλο του Τουρίντου κρατούν ο Αργεντινός Λουίς Λίμα (31/10, 3 & 5/11), ένας από τους πλέον περιζήτητους τενόρους παγκοσμίως, με εμφανίσεις στο Κόβεν Γκάρντεν, στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης κ.α., και ο Ιταλός Αλμπέρτο Κούπιντο (1, 4 & 6/11) ο οποίος με εικοσιοκτώ χρόνια παρουσίας στο χώρο της όπερας συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα ανάμεσα στους λίγους τενόρους με συνεχή και συνεπή καριέρα στις μεγάλες σκηνές του κόσμου. Στο ρόλο της Λόλας η Ειρήνη Καραγιάννη (31/10 & 1, 5 & 6/11) και η Μαίρη Έλεν Νέζη (3 & 4/11), του Αλφιο ο Αλεξάντρου Αγκάκε (31/10, 3 & 5/11) και ο Βαλέρι Μούργκα (1, 4 & 6/11), ενώ τη Μάμμα Λουτσία θα ερμηνεύσει η Ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Παπατζιάκου.

Παίζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η μουσική διεύθυνση είναι του Αντονέλλο Αλεμάντι, μαέστρου που διαπρέπει με τις εμφανίσεις του σε μεγάλες παραγωγές θεάτρων, όπως η Ντώυτσε Οπερ Μπερλίν, οι Όπερες της Κολωνίας, του Παρισιού, της Μαδρίτης, της Γενεύης ή του Ντάλλας.