Τρεις Αδελφές

26.10.2004
Κορυφαίο γεγονός της θεατρικής περιόδου είναι ο θίασος καταξιωμένων πρωταγωνιστών, που συγκροτήθηκε στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, για να ερμηνεύσει το πιο ποιητικό κι ερωτικό από τα αριστουργήματα του Τσέχοφ "Τρεις Αδελφές", σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς.

 Το έργο: Οι "Τρεις Αδελφές" και ο αδελφός τους Αντρέι ζουν σε μία μακρινή μουντή, παγερή επαρχιακή πόλη εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοανατολικά απ' τη Μόσχα, στις παρυφές της Σιβηρίας. Εκεί, νοσταλγούν τον "παράδεισο" της γενέτειράς τους Μόσχας κι ονειρεύονται τον έρωτα. Μόνοι φίλοι τους σ' αυτή την άξεστη πόλη είναι μερικοί αξιωματικοί της ταξιαρχίας που έχουν κι αυτοί οράματα κι ελπίδες για το μέλλον. Οι προσδοκίες εκείνων κι ετούτων διασταυρώνονται, αλλά η πραγματικότητα τους επιφυλάσσει απρόσμενες προσγειώσεις.

 Οι ηθοποιοί, ο σκηνοθέτης και οι άλλοι:
Κορυφαίο γεγονός της  θεατρικής περιόδου είναι ο θίασος καταξιωμένων πρωταγωνιστών, που συγκροτήθηκε στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, για να ερμηνεύσει το πιο ποιητικό κι ερωτικό από τα αριστουργήματα του Τσέχοφ "Τρεις Αδελφές", σε σκηνοθεσία Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς.
Η απόδοση του έργου ανήκει στον Μάριο Πλωρίτη, τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια του Κλαιρ Μπρέιζουελ, η μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού, οι φωτισμοί του Λευτέρη Παπαδόπουλου και η σκηνική κίνηση της Μαριέλα Νέστολα.

Στο ρόλο της Μάσα είναι η Κάτια Δανδουλάκη, της Ολγα η Θέμις Μπαζάκα και της Ιρίνα η Μαρίνα Ψάλτη. Επίσης πρωταγωνιστούν οι: Αγγελος Αντωνόπουλος, Γιάννης Φέρτης, 
Αρης Λεμπεσόπουλος, Στέλιος Μάινας, Μάνια Παπαδημητρίου. Επίσης παίζουν ο Μάνος Βακούσης, Γιώργος Βελέντζας, Σούλα Διακάτου, Ανέστης Κατούντης, Αγαπητός Μανδαλιός, Γιάννης Χαρίσης και Στέλιος Ψαρουδάκης

 

 Τι μας άρεσε:
-  Η σκηνοθεσία του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έκανε πραγματικά θαυμάσια δουλειά. Όλη η παράσταση ήταν εξαιρετικά δουλεμένη ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, ενώ τα βλέμματα και οι κινήσεις των πρωταγωνιστών ήταν χορδισμένες σε ένα ρυθμό που μας υπέβαλλε από το πρώτο λεπτό της παράστασης.
- Τα σκηνικά του Γιώργου Γαβαλά  που ανέδυαν το "άρωμα" του κρύου ρωσικού χειμώνα και τα πολύ έξυπνα τρικ της εναλλαγής τους.
- Η υποβλητική και καθαρόαιμα τσεχωφική ατμόσφαιρα, η οποία διαπερνούσε όλο το έργο.
- Η μουσική, η οποία είχε ρόλο... πρωταγωνιστή: Εναρμονιζόταν άψογα με την παράσταση, μας υπέβαλε με την εσωτερικότητά της και συνέβαλε στην δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας.
Η Μάνια Παπαδημητρίου ξεχώρισε στο ρόλο της "περίεργης" Νατάσα δίνοντας ένα πραγματικό ρεσιτάλ ερμηνείας και η Θέμις Μπαζάκα "στάθηκε" πολύ καλά στο ρόλο της Ολγας, αποδίδοντας τις εσωτερικές της εντάσεις. Πολύ συμπαθητική ήταν η Μαρίνα Ψάλτη ήταν σαν Ιρίνα, ενώ και ο Στέλιος Μάινας και ο Γιάννης Φέρτης μας έπεισαν στο ρόλο του Αντρέι και του Βερσίνιν αντίστοιχα.
- Ξεχωρίσαμε πολλές σκηνές στην παράσταση με αποκορύφωμα την παραίσθηση της Ιρίνα στο τέλος του πρώτου μέρους (που τελειώνει με το γνωστό (Στη Μόσχα! Στη Μόσχα! Στη Μόσχα!), η σκηνή που η Μάσα (Κ. Δανδουλάκη) μιλά κάτω από το λευκό φως ενός προβολέα για τη σημασία της πίστης και για το νόημα της ζωής και το συγκλονιστικό φινάλε.


Σε ποιον απευθύνεται: Φυσικά σε όλους ανεξαιρέτως!



 


 


Πρόγραμμα - Να το αγοράσω;
Ενημερωτικό, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.




 Πότε να πάω και που να παρκάρω:
Αν θέλετε να δείτε την παράσταση Σαββατοκύριακο καλύτερα να έχετε προμηθευτεί τα εισιτήρια σας από πριν. Όσο αφορά στο πάρκινγκ, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά τριγύρω, αλλά καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ώρες Παραστάσεων:
Δευτέρα & Τρίτη: αργεί
Τετάρτη: 7.30 μμ Λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη - Παρασκευή: 9.30 μ.μ.
Σάββατο - Κυριακή: 6.00 μ.μ. & 9.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: 24 ευρώ
Λαϊκή απογευματινή: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 17 ευρώ