H ζωή είναι ένα όνειρο... στο Θέατρο Πόρτα

12.10.2004
Μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία της παράστασης "Η ζωή είναι ένα όνειρο" σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο του Νότου, το Θέατρο Πόρτα , στα πλαίσια της φετινής καλλιτεχνικής σύμπραξης με το Θέατρο του Νότου , παρουσιάζει για δυο μήνες στο κοινό της Αθήνας μια παράσταση που εντυπωσίασε, συγκίνησε και κέρδισε το κοινό και τους κριτικούς.

Το έργο του σπουδαίου Ισπανού δραματουργού Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα "Η ζωή είναι ένα όνειρο" θα παρουσιαστεί το φετινό χειμώνα στο θέατρο Πόρτα. Ο Μπάρκα κυριάρχησε στον Χρυσό Αιώνα του ισπανικού θεάτρου και αποτελεί μια σπουδή ανάμεσα στο πεπρωμένο και την ελεύθερη βούληση, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.
Ο Βασίλειος φυλακίζει τον διάδοχο του από φόβο κακών προφητειών.

Ο μικρός Σιγισμούνδος μεγαλώνει αλυσοδεμένος σε μια φυλακή αγνοώντας την πραγματική ταυτότητα του. Όταν ο πατέρας του αποφασίζει να τον ελευθερώσει, ο Σιγισμούνδος θα επιδείξει έναν αφόρητο χαρακτήρα και θα ξαναβρεθεί γρήγορα στη φυλακή πιστεύοντας ότι η περιπέτειά του στην Αυλή του Βασιλιά ήταν ένα όνειρο.
Όμως, ο πρίγκιπας έχει μάθει πια να ονειρεύεται και σύντομα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι... η ζωή είναι ένα όνειρο.

Συντελεστές:
Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θω­μάς Μο­σχό­που­λος, την μετάφραση έχει αναλάβει ο Νί­κος Χα­τζό­που­λος , τα σκηνικά και κουστούμια η  Έλ­λη Πα­πα­γε­ωρ­γα­κο­πού­λου, την μουσική επιμέλεια οι CotiK και τους φωτισμούς επιμελείται ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

Παί­ζουν:  Γιώρ­γος Γλά­στρας, Αν­να Μά­σχα, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώ­στας Μπε­ρι­κό­που­λος, Γιάν­νης Ντα­λιά­νης, Αρ­γύ­ρης Ξά­φης, Ιω­άν­να Παπ­πά, Σω­κρά­της Πα­τσί­κας


Πρόγραμμα Παραστάσεων:
17 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2004 
Τετάρτη - Σάββατο  21.15 μ.μ.
Κυριακή  19.30 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων:
20 ευρω, φοιτητικό 15 ευρω.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59.

Τηλ: Ταμείου, 210 77 11 333
web site  : www.portatheare.gr