Η "Αθέατη Θέα" ... της Τέχνης!

08.10.2004
To Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Θέατρο "Λαμπέτη" αρχίζουν οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του αμερικάνου συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις "Αθέατη Θέα".
To Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Θέατρο "Λαμπέτη" αρχίζουν οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του αμερικάνου συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις "Αθέατη Θέα". 

Οι πρωταγωνιστές του Γρηγόρης Βαλτινός, Κοραλία Καράντη και Γεράσιμος Σκιαδαρέσης  θα παρουσιάσουν ένα έργο για τον έρωτα και τα τραύματά του, την τέχνη και τα υποκατάστατά της, τις φιλοδοξίες και τα όριά τους, τις προκαταλήψεις και την επικινδυνότητά τους. Ενα έργο ψυχής που "μιλάει" στην καρδιά και δίνει, με ρεαλισμό, τις αλήθειες της σύγχρονης πραγματικότητας.

Ενας διάσημος αμερικανο-εβραίος ζωγράφος, ο Τζόναθαν Γουόξμαν (Γρηγόρης Βαλτινός), σε μια κρίσιμη φάση της ζωής του αποφασίζει να ξεκαθαρίσει τις εκκρεμότητες με το παρελθόν, να επαναπροσδιορίσει την θέση του μέσα στον κόσμο της τέχνης, και να "συμφιλιώσει" τον πλούτο και τη διασημότητά του, με τους χαμένους του στόχους και την "αληθινή ζωή" από την οποία τον απομάκρυνε τόσο η φιλοδοξία, όσο και οι προκαταλήψεις του. Στην προσπάθειά του να επανασυνδεθεί με τον "αθώο εαυτό" του, επισκέπτεται την αγαπημένη των νεανικών του χρόνων, Πατρίτσια (Κοραλία Καράντη) η οποία εργάζεται σαν αρχαιολόγος μαζί με τον σύζυγό της Νικ (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) στην Αγγλία. Η σύγκρουση δυο εντελώς διαφορετικών κόσμων, οι παλιές πληγές και οι καινούργιες διαφορές που προκύπτουν πάνω σε ιδεολογικό, αλλά και συναισθηματικό επίπεδο, οδηγούν το έργο του Μάργκιουλις σε μια εκρηκτική εξέλιξη.

Στην παράσταση, παίζει και η Γεωργία Μαυρογιώργη, που υποδύεται μια Γερμανίδα κριτικό Τέχνης και δημοσιογράφο, η οποία καταφέρνει να "στριμώξει" τον διάσημο ζωγράφο στα "σκοινιά" της πρόκλησης που εμπεριέχει η αντίφαση: τέχνη και ηθικός συμβιβασμός.

Το έργο "Αθέατη Θέα" ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρωτοπαίχτηκε το 1992 στο Manhattan Theatre Club και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, μεταφέρθηκε στο Οrpheum Theatre, σε μια παράσταση που πραγματικά προκάλεσε αίσθηση στο νεοϋορκέζικο θεατρόφιλο κοινό και τους κριτικούς.

Το έργο προτάθηκε για το βραβείο "Πούλιτζερ" εκείνης της χρονιάς, αλλά κατάφερε να αποσπάσει δυο άλλα πολύ σημαντικά θεατρικά βραβεία, το "Dramatists Guild / Hull- Warriner Award" και το βραβείο "Obie" για το καλύτερο Νέο Αμερικάνικο Εργο.

Πρωταγωνιστούν: Γρηγόρης Βαλτινός, Κοραλία Καράντη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Συμμετέχει η Γεωργία Μαυρογιώργη
Απόδοση κειμένου- Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Φωτισμούς: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη -Κυριακή : 9μ.μ.
Απογευματινές: Σάββατο(Λαϊκή) 6μ.μ.., Κυριακή: 6μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων ευρώ: 24 (Πλατεία) 21(Εξώστης)- Λαϊκή Απογευματινή: 20 (Πλατεία), 17 (Εξώστης)- Φοιτητικό: 16