15.000 .... φαλακρές τραγουδίστριες!

29.07.2004
Η "Φαλακρή τραγουδίστρια" του Ευγένιου Ιονέσκο γιόρτασε το βράδυ της 28ης Ιουλίου τη συμπλήρωση 15.000 παραστάσεών της στο παρισινό θέατρο La Huchette, όπου το έργο του δραματουργού του θεάτρου του παραλόγου ανεβαίνει τα τελευταία 47 χρόνια: απόλυτο ρεκόρ για τις θεατρικές αίθουσες στη Γαλλία.
Η "Φαλακρή τραγουδίστρια" του Ευγένιου Ιονέσκο (φωτο) γιόρτασε το βράδυ της 28ης Ιουλίου τη συμπλήρωση 15.000 παραστάσεών της στο παρισινό θέατρο La Huchette, όπου το έργο του δραματουργού του θεάτρου του παραλόγου ανεβαίνει τα τελευταία 47 χρόνια: απόλυτο ρεκόρ για τις θεατρικές αίθουσες στη Γαλλία.
Για την επετειακή αυτή παράσταση, ο σκηνοθέτης Νικολά Μπατάιγ και η Σιμόν Μοζέ ερμήνευσαν τους ρόλους τους, του κυρίου και της κυρίας Μαρτέν, που οι ίδιοι δημιούργησαν το 1957 στην ίδια θεατρική σκηνή, στην καρδιά του Καρτιέ Λατέν.
Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" που αναφέρεται στη μοναξιά και τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, έχει, ωστόσο, μια αντίζηλο στο Λονδίνο: την "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι που χθες συμπλήρωσε τις 21.533 παραστάσεις. Δράμα μυστηρίου και το μακροβιότερο θεατρικό έργο στον κόσμο ανέβηκε διαδοχικά σε δύο θέατρα, το Αμπάσαντορ και το Θέατρο του Σεντ Μάρτιν, όπου παρουσιάζεται από το 1974