To πορτρέτο του Οσκαρ Ουάιλντ από το Γιάννη Φέρτη

13.04.2004
Τον μονόλογο για την ζωή και το έργο του Οσκαρ Ουάιλντ, θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Φέρτης, από τις 14 Απριλίου, στο Θέατρο Τέχνης.
Τον μονόλογο για την ζωή και το έργο του Οσκαρ Ουάιλντ, θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Φέρτης, από τις 14 Απριλίου, στο Θέατρο Τέχνης.
Το πορτρέτο του Οσκαρ Ουάιλντ -γραμμένο από τον ηθοποιό και πρώτο ερμηνευτή του, Μάικλ Μακλιάμορ- είναι ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του διάσημου Ιρλανδού συγγραφέα -ποιητή- εστέτ.
Ο Γιάννης Φέρτης αφηγείται την ταραγμένη ζωή του Οσκαρ Ουάιλντ, ερμηνεύει χαρακτήρες από τις διασημότερες κωμωδίες του, θυμίζει τα ποιήματά του, διηγείται την ιστορία του Ντόριαν Γκρέι και καταθέτει την εκ βαθέων εξομολόγηση του Ουάιλντ για την καταστροφική εκείνη σχέση του που τον οδήγησε στην καταδίκη.
Με χιούμορ ή πίκρα, φωτίζεται η δαιμόνια προσωπικότητα του συγγραφέα, η διάνοιά τoυ, αλλά και μια αδύναμη πλευρά του χαρακτήρα του που είναι ταυτόχρονα η πιο ανθρώπινη και η πιο δημιουργική: το απόλυτο και καταστροφικό πάθος του. Στη διάρκεια του μονολόγου, ο αφηγητής σταδιακά ταυτίζεται με το συγγραφέα και ο ηθοποιός "ντύνεται" το ρόλο σα μια μαγική εικόνα.
Ο μονόλογος παρουσιάστηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο φεστιβάλ "Θεατρικοί Μονόλογοι 2003".

Συντελεστές:
Ερμηνευτής: Γιάννης Φέρτης
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά -Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Μουσική εκτέλεση: Θόδωρος Τσεκούρας- Κυριάκος Μουστάκας

Πρεμιέρα: Τετάρτη 14 2004 και για δέκα ημέρες

Ημέρες και Ωρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21.30
Σάββατο:19.00 και 21.30
Κυριακή: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 20 και 15 ευρώ

Θέατρο Τέχνης- Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα