Γκρίνια ... στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης!

27.11.2003
Τους "Οι γκρινιάρηδες" του Νιλ Σάϊμον, μία απολαυστική κωμωδία που σκοπό έχει να διασκεδάσει τους θεατές, πρόκειται να παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στα Χανιά, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2003, στην αίθουσα Θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου, ώρα 21.00
Τους "Οι γκρινιάρηδες" του Νιλ Σάϊμον, μία απολαυστική κωμωδία που σκοπό έχει να διασκεδάσει τους θεατές, πρόκειται να παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης. Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στα Χανιά, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2003, στην Αίθουσα Θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου, ώρα 21.00

Ύστερα από 40 χρόνια μόνιμης συνεργασίας στο Θέατρο, ο Αλ Λιούις αποφασίζει να αποσυρθεί και να ακολουθήσει μια πιο "υγιή" δουλειά, τη δουλειά του χρηματιστή, με αποτέλεσμα να αφήσει εντελώς ξεκρέμαστο και μόνο τον έτερο συνεταίρο του Γουϊλυ Κλαρκ, καθώς, χωρίς τον Αλ Λιούις δεν υφίσταται το ντουέτο αλλά ούτε και η φιλία.
Μετά από 12 χρόνια, το μεγαλύτερο κανάλι της Αμερικής, θέλοντας να τιμήσει αυτούς τους δύο θεατρίνους του Βαριετέ, τους καλεί να λάβουν μέρος στο "Σώου της χρονιάς". Οι κωμικές καταστάσεις, η γκρίνια, οι εμμονές, η πίκρα, η παιδικότητα, το μίσος, η αγάπη, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που γεννιώνται και συγκρούονται, στην συνάντηση αυτή των δύο θεατρίνων.
Τελικά το "σώου" γίνεται ... όπως γίνεται και οι δύο θεατρίνοι θα δώσουν ραντεβού στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης".

Η μετάφραση είναι της Ζάννας Αρμάου, η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια του Θανάση Θεολόγη, τα σκηνικά-κοστούμια της Λέας Κούση.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί : Νίκος Δαδινόπουλος, Πάνος Ξενάκης, Νταίζυ Σεμπεκοπούλου, Μάγδα Πένσου.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στον ίδιο χώρο μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2004, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
Με το έργο αυτό το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, θα περιοδεύσει και στην υπόλοιπη Κρήτη, όπου προγραμματίζει να δώσει παραστάσεις, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.