Ο Ελαφοβασιλιάς στο Θέατρο Πόρτα

24.11.2003
Φέτος η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει το έργο "Ο Ελαφοβασιλιάς" που έγραψαν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος και είναι βασισμένο στο Re Cervo του Κάρλο Γκότσι. Στην προσπάθειά τους για μια δική τους ελεύθερη διασκευή του Re Cervo το αρχικό κείμενο έγινε σιγά σιγά ένα καινούριο έργο.
Φέτος, η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει το έργο "Ο Ελαφοβασιλιάς" που έγραψαν η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος και είναι βασισμένο στο Re Cervo του Κάρλο Γκότσι. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προσπάθειά τους για μια δική τους, ελεύθερη διασκευή, του Re Cervo το αρχικό κείμενο έγινε σιγά σιγά ένα καινούριο έργο.
Η παράσταση αφήνει περιθώρια στον αυτοσχεδιασμό. Γι΄ αυτό το λόγο εξασφαλίστηκε η συνεργασία της Lilo Baur ( Λίλο Μπάουρ) - που έχει δουλέψει συστηματικά με βάση αυτή την τεχνική με τον Peter Brook και με το διάσημο Theatre de Complicite.

Το έργο
Δύο μαγικά μυστικά που του εμπιστεύτηκε ο πατέρας του προστατεύουν τον καλόκαρδο και εύπιστο βασιλιά Ντεράμο από τις παγίδες που θα μπορούσαν να του στήσουν όσοι θέλουν το κακό του. Το ένα μυστικό τον βοηθάει να επιλέξει και να παντρευτεί μια κοπέλα που να τον αγαπάει πραγματικά. Τι γίνεται όμως όταν το δεύτερο πέφτει στα χέρια του χειρότερου εχθρού του; Στη συναρπαστική και ξεκαρδιστική αυτή περιπέτεια κυκλοφορούν ερωτευμένα ζευγάρια, ραδιούργοι αυλικοί, μάγοι μεταμορφωμένοι σε παπαγάλους, δολοφόνοι και μπουφόνοι, ένα άγαλμα που χαμογελάει , καθώς κι ένα ελάφι μ΄ ένα αστέρι στο μέτωπο. Οι έντεκα πρωταγωνιστές της ιστορίας θα συναντηθούν τη νύχτα σε ένα δάσος όπου θα συμβούν πράγματα "που αν δεν τα δεις με τα μάτια σου, αποκλείεται να τα πιστέψεις".

Επιδίωξη της Μικρής Πόρτας είναι ο Ελαφοβασιλιάς να διασκεδάσει και να συγκινήσει θεατές κάθε ηλικίας - όπως είχε γίνει και με την Ελίζα και το Σκλαβί, γι αυτό και θα παίζεται και κάθε Τρίτη βράδυ και για τους ενήλικες. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει και μια επί πλέον φιλοδοξία: να δώσει στα παιδιά να καταλάβουν τα μυστικά της τέχνης του θεάτρου. Πώς δημιουργείται η μαγεία στο θέατρο; Πώς ο ηθοποιός μεταμορφώνεται σε "άλλον" κρατώντας τη μορφή του ; Πώς μπορούμε να λέμε κάποιες αλήθειες παίζοντας "στα ψέματα".

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Lilo Baur(Λίλο Μπάουρ) - Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά- Κοστούμια: 'Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Νίκος Βίττης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Ζαρκαδούλα
Ηθοποιοί: Κώστας Βασαρδάνης, Αλέξανδρος Κατέχης, Μαρία Κορδώνη, Κατερίνα Λούρη, Μαίρη Λούση, Λαέρτης Μαλκότσης, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Πλειώνης, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Μενέλαος Χαζαράκης.

Παραστάσεις: Σάββατο 3.00 μ.μ , Κυριακή 11.00 π.μ και 3.00 μ.μ (εις.12.50 Ευρώ)
Κάθε Τρίτη βράδυ στις 9.00 μ.μ για τους ενήλικες (εισ. 20 Ευρώ, φοιτητικό 15 Ευρώ)