"Τρεις ψηλές γυναίκες" από ... τη Θεσσαλονίκη!

21.11.2003
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου τις "Τρεις Ψηλές Γυναίκες" του Έντουαρντ Άλμπη, στο θάετρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο, που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ του 1994, ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από τις 21 Νοεμβρίου τις "Τρεις Ψηλές Γυναίκες" του Έντουαρντ Άλμπη, στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή.

Τρεις γυναίκες σε αντιπαράθεση: μια πλούσια κυρία στα βαθιά της γεράματα, η μεσόκοπη οικονόμος της, η νεαρή υπάλληλος του γραφείου που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ηλικιωμένης. Τρεις γυναίκες σε ταύτιση: η διαδρομή της Γυναίκας στη συγκλονιστική περιπέτεια της Ζωής, μέσα από τρεις σταθμούς της πορείας: οι φωτεινές προοπτικές της νιότης, η γνώση της ωριμότητας, η σοφία του αναπότρεπτου τέλους. Τρεις γυναίκες υψηλές, και γι' αυτό δυνατές, με μια φευγαλέα ανδρική παρουσία στο φόντο να ορίζει την ύπαρξη τους: ο σύζυγος, ο εραστής, ο γιος.
Το θεωρούμενο από πολλούς ως το κορυφαίο έργο του μεγάλου αμερικανού συγγραφέα, μετά το νεανικό αριστούργημά του Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;, οι Τρεις ψηλές γυναίκες, τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ 1994 και παίχτηκε με θριαμβευτική επιτυχία σε όλες τις θεατρικές πρωτεύουσες του κόσμου.
Εργο βαθιάς ωριμότητας, με αριστοτεχνική κατασκευή, σπαρταριστό χιούμορ, ειρωνεία και συγκίνηση, είναι εν τέλει μια χειρονομία συμφιλίωσης με τις περιπέτειες και τις οδύνες του βίου, μια απότιση φόρου τιμής στη Γυναίκα.

Συντελεστές:
Mετάφραση-Σκηνοθεσία: Tάσος Mπαντής
Σκηνικά-Κοστούμια: Λιλή Kεντάκα
Φωτισμοί: Guido Levi
Βοηθός σκηνοθέτη: Ξένια Aηδονοπούλου
Ηθοποιοί: Nινή Bοσνιάκου, Άννα Kαλαϊτζίδου, Λίνα Λαμπράκη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη και Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων: ευρώ 18, 9 (φοιτητικό)