Η πρωτότυπη αυτή σειρά συναυλιών, εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 30 συναυλιών, συνεχίζεται, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής.
Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.
Συγκεκριμένα:
Πέμπτη 6 Απριλίου, ώρα 20:30, Εαρινή μουσική συμφωνία
Το Amberlink Ensemble με τους καλεσμένους του παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με έργα από την προκλασσική ως την σύγχρονη εποχή, συνθετών όπως, Monteverdi, Vivaldi, Dvorak, Rutter, ανάμεσα σε άλλους.
Σάββατο 8 Απριλίου, ώρα 20:30, Κασσιανή
Ένα μουσικοθεατρικό Αναλόγιο βασισμένο στη ζωή της Κασσιανής, ποιήτριας, υμνογράφου και μελωδού της Εκκλησίας, που γεννήθηκε το 805 μ.Χ στην Κωνσταντινούπολη και έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Θεόφιλου.
Μια ιστορία που έγραψε και θα αφηγηθεί η Μάγδα Μαυρογιάννη, ενώ η σοπράνοΣοφία Κυανίδου, με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και τον βιολονίστα Παναγιώτη Τζιώτη, θα πλαισιώσουν το δρώμενο με έργα Ξένου, Θεοδωράκη, Καζάσογλου, αλλά και Schubert, Wagner, Fauré, κ.ά.
Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου, ώρα 22:30, Midnight Bach
Σε ατμόσφαιρα νυχτερινής λειτουργίας, ερμηνεύονται 3 έργα του J. S. Bach, σε ένα ηχητικό και θρησκευτικό περιβάλλον που αναδεικνύει την σπάνια αξία των έργων και το μοναδικό διαχρονικό τους μουσικό ιδίωμα. Η 2η σουίτα για τσέλο, η 2η σονάτα και η 2 παρτίτα για βιολί με την εμβληματική Ciaccona, ερμηνεύονται στη βιόλα για πρώτη φορά σε εκκλησιαστικό χώρο, με σκοπό την ανάδυση και ανάδειξη των φωνών και των κρυφών κοράλ που περικλείονται στα έργα αυτά.
Η Ίρις Λουκά - σόλο βιόλα - είναι υποψήφια διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Με την υποστήριξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, ώρα 20:30, Giovanni Battista Pergolesi/Stabat Mater
Ο μεσαιωνικός ύμνος Stabat Mater έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς συνθέτες σε διάφορες εποχές. Η μελοποίηση του από τον Ιταλό συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi, από τους σημαντικότερους του όψιμου Μπαρόκ του ιταλικού νότου, είναι η πιο δημοφιλής, για την απλότητα και αμεσότητα του συναισθήματος.
Το αριστουργηματικό αυτό έργο περιγράφει τα Πάθη του Χριστού μέσα από τα μάτια της μητέρας του, είναι γραμμένο για δύο φωνές με συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα έργα της μπαρόκ μουσικής.
Το Athens Chamber Ensemble 2012 ανανεώνει το καθιερωμένο ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό και παρουσιάζει το έργο στον φυσικό του χώρο, σε μια εκκλησία, όπως αυτή του Αγίου Παύλου. Θα ακουστούν επίσης έργα των J. S. Bach καιA.Vivaldi.
Ο νεογοτθικός Αγγλικανικός Ναός του Αγίου Παύλου βρίσκεται στην Αθήνα στο τέρμα της οδού Φιλελλήνων 27 και στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αμαλίας.
Οικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1838 και 1843 ώστε να εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της αθηναϊκής παροικίας των Διαμαρτυρομένων και κατά κύριο λόγων, των Αγγλικανών.
Για την ανέγερση συνεισέφεραν οικονομικά η Βρετανική κυβέρνηση, ο τότε Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα Έντμουντ Λάυονς (1790–1858), αλλά και η παροικία των Βρετανών και Αμερικανών διαμαρτυρομένων, που είχαν τότε εγκατασταθεί στην Αθήνα.
Για την κατασκευή του προκηρύχτηκε διαγωνισμός και εγκρίθηκε το σχέδιο του Έλληνα αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Σταμάτη Κλεάνθη (1802–1862).
Η εκτέλεση ανατέθηκε στο Δανό αρχιτέκτονα Χανς Κρίστιαν Χάνσεν (1803-1883). Έχει κατασκευαστεί από λαξευτό μάρμαρο του Υμηττού, ενώ τα κορνιζώματα κατασκευάστηκαν από πωρόλιθο του Ισθμού της Κορίνθου.
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα