Έμπνευση για το όνομά του ήταν το κάσκαρα, ένα εύγευστο, διατροφικά πλούσιο, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα ρόφημα, που προέρχεται από τη Νικαράγουα, παρασκευάζεται από τους μωβ και κόκκινους φλοιούς του κόκκου καφέ, ενώ συχνά περιγράφεται ως «τσάι από καφέ».
To Cascara είναι ένα σύγχρονο All day Bar Restaurant που επιμελήθηκαν οι κύριοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης (αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι). Αυτοί δημιούργησαν ένα τοπίο με φυτά να ‘αγκαλιάζουν’ και να ενοποιούν τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο, με καθαρές γεωμετρικές φόρμες και αληθινά υλικά, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ως ο επίτιμος προσκεκλημένος. Το καθημερινό ‘παιχνίδι’ ενός επισκέπτη είναι η αναζήτηση της αγαπημένης του γωνιάς, για να απολαύσει τον καφέ, το φαγητό ή το ποτό, αφού στο χώρο έχουν στηθεί κρυφές γωνιές, με ξεχωριστό χαρακτήρα η καθεμιά.
Στην ίδια λογική είναι και η επίπλωση vintage αισθητικής, με διάσπαρτα, διαφορετικού στυλ συνδυασμένα μεταξύ τους, έπιπλα -διαθέτει μέχρι και κούνιες-προερχόμενα από την Ελλάδα και διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Ενώ ο φωτισμός, σχεδιάστηκε με σκοπό να ‘παρακολουθεί’ το φυσικό φως, δημιουργώντας εναλλαγές στην ατμόσφαιρα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.
Στις προτάσεις των menu συναντάς εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τσαγιού, ενημερωμένη λίστα κρασιών και cocktails, ενώ και το Cascara αποτελεί τη βάση για το ομώνυμο cocktail.
Την επιμέλεια της κουζίνας έχει αναλάβει, ο Άρης Τσανακλίδης. Με βάση την ελληνική κουζίνα, το μενού βαδίζει στη λογική του comfort food, συνδυάζοντας γεύσεις από τη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Από την ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης και την Τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης, στο κλασικό Μεξικάνικο πιάτο Chili con Carne, στις αμερικάνικες γεύσεις των burgers και steaks, ως το φιλέτο τόνου με πικάντικη σως από wasabi.
Cascara: Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια | τηλ: 2130 431495