Έργο του Στέλιου Φαϊτάκη υπέρ των Σύρων προσφύγων

30.09.2015
Ο εικαστικός Στέλιος Φαϊτάκης έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας ως ο graffiti artist που χρησιμοποίησε την αγιογραφία για να κάνει κάτι καινούργιο. Και αυτή τη φορά διαθέτει έργο του για να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες και συγκεκριμένα το νησί της Χίου.

Ο εικαστικός αποτελεί έναν από τους αγαπητούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό - γνωστή η αγάπη του γκαλερίστα Jeffrey Deitch για τα έργα του.

Το έργο του εικαστικού διατίθεται σε τιράζ προς πώληση και όλα τα κέρδη θα πάνε στον Ερυθρό Σταυρό της Χίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς. Η Ελλάδα είναι το σημείο εισόδου, καθώς οι περισσότεροι κάνουν το ταξίδι τους από την Τουρκία. Κάθε μέρα περίπου 2.000 πρόσφυγες φτάνουν στις ακτές της Ελλάδας. Η προσφυγική κρίση εντάθηκε τους τελευταίους μήνες ειδικά στα ελληνικά νησιά Κως, Λέσβος και Χίος με περίπου 50.000 ανθρώπους που φθάνουν τον Ιούλιο. Τα νησιά δεν έχουν την ικανότητα υποδοχής, με ανεπαρκή καταλύματα και αποχέτευση και την ανθρωπιστική κρίση να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ικανότητες της ίδιας της Ελλάδας.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο Στέλιος Φαϊτάκης παρήγαγε την εκτύπωση «Το Νέο Κύμα, 2015, inkjet εκτύπωση σε αρχειακό ματ χαρτί, 27x20 cm, έκδοση 250, υπογεγραμμένη από τον καλλιτέχνη» που είναι προς πώληση μέσω της γκαλερί του The Breeder (επαφή: gallery @ thebreedersystem .com). Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το νησί tτης Χίου και συγκεκριμένα του Ερυθρού Σταυρού, που ενισχύει και περιθάλπτει τους πρόσφυγες από τη Συρία που φθάνουν στο νησί.

«Το νέο κύμα» θα εμφανίζεται στο εξώφυλλο της έκδοσης 46 της Süddeutsche Zeitung Magazin.