Of Monsters and Men: Αξίζει να τους ανακαλύψετε

14.01.2015
Κατά καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους μη Βρετανικά συγκροτήματα που έχουν επιλέξει να τραγουδούν αγγλόφωνο στίχο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Οι Of Monsters and Men είναι Ισλανδοί, μέρος της σύγχρονης indie folk μουσικής σκηνής και αξίζει να τους ακούσετε.

Κατά καιρούς κάνουν την εμφάνιση τους μη βρετανικά συγκροτήματα που έχουν επιλέξει να τραγουδούν αγγλόφωνο στίχο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Οι Of Monsters and Men είναι Ισλανδοί, μέρος της σύγχρονης indie folk μουσικής σκηνής και αξίζει να τους ακούσετε.

Τους ανακάλυψα τυχαία το 2011, μόλις είχε κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο My Head Is an Animal. Για την ιστορία - και μόνο - να αναφέρουμε πως το άλμπουμ τους έκανε είσοδο στο Billboard 200 στη έκτη θέση κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ με Ισλανδό καλλιτέχνη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Björk με το άλμπουμ της, Volta, με είσοδο στην ένατη θέση.

Η τραγουδίστρια του συγκροτήματος ονομάζεται Nanna Bryndís Hilmarsdóttir και έχει γεννηθεί το 1989. Μαζί της στα φωνητικά ο Ragnar "Raggi" Þórhallsson, γεννημένος το 1987. Πρόκειται δηλαδή για 25χρονους που έχουν να δώσουν πολλά. Βέβαια στη μουσική βιομηχανία ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, οπότε ας ελπίσουμε εκτός των άλλων να έχουν και λίγη τύχη.

Αρχές Νοεμβρίου ανακοίνωσαν επίσημα πως αρχίζουν ηχογραφήσεις για το νέο τους άλμπουμ χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακούστε παρακάτω τα δύο από τα τρία single που έχουν κυκλοφορήσει.

Δημήτρης Κοτἀκος