Μπήκαμε στη σκοτεινή πλευρά των tattoos! [photos]

20.10.2014
"We would be honored if you would join us". Τρεις από τους καλύτερους tattoo artists προσγειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Κυριάκος, ο Nίκος και ο Mr French έχουν για μπαμπά τον Darth Vader, τα φωτόσπαθα τους είναι γεμάτα πολύχρωμα, ανεξίτηλα μελάνια και στα booth τους μπορούν άνετα να κρύβονται ακόμα και οι πιο δύσπιστοι jedi. Πριν λίγες μέρες in a galaxy όχι τόσο far away, άνοιξε το Dark Side Tattoo Society , σ' έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή νιώθεις οικεία, η αισθητική του είναι ένα επίπεδο πάνω και στα σχέδια τους έχουν για πηγές έμπνευσης απο παιδικές ζωγραφιές μέχρι κινηματογραφικά κόμικ.

Για το οξύμωρο της "σκοτεινής" υπόθεσης το φως κυριολεκτικά και μεταφορικά είναι διάπλατο, , οι μουσικές είναι τέρμα, στο βάθος σε περιμένει κήπος και φυσικά ο Darth παραμονεύει παντού. Πέρασα απο κει με τη φωτογραφική στο on, κάποιες ερωτήσεις έμειναν πίσω για τον Κυριάκο και may the force be with you.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το Dark Side και ποιοι είστε στην ομάδα του;
Ύστερα από πολυετή συνεργασία με το Sake Tattoo Crew, ένιωσα ότι ήρθε η στιγμή να δημιουργήσω το δικό μου στούντιο - το όνομα του οποίου, Dark Side Tattoo Society συνδυάζει την αγάπη μου για τα tattoo με την αγάπη μου για το Star Wars (geek alert).

Το στούντιο άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες μόλις μέρες και αυτή τη στιγμή λειτουργούν τρία booth. Του Νικόλα Μαρτίνου που ειδικεύεται στο black & grey realistic, του Mr French που το στιλ του είναι thin lines details και το δικό μου όπου χτυπάω κατά κύριο λόγο γραφιστικά και watercolor σχέδια. Φυσικά η ομάδα σαν σύνολο καλύπτει όλα τα στιλ που μπορεί να επιθυμεί κάποιος αλλά ο καθένας μας έχει μια κατεύθυνση που αγαπάει και εξελίσσει ακόμα περισσότερο.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες σου επιρροές από tattoo artists και καλλιτέχνες από άλλους χώρους για την τεχνική και το στυλ των σχεδίων σου;
Από tattoo artists θα ανέφερα κυρίως τον Xoil και τον Klaim. Γενικότερα με έχει επηρεάσει και εμπνεύσει η κουλτούρα των στένσιλ στην street art, η αισθητική του Star Wars και η ατμόσφαιρα ταινιών όπως το Sin City των Frank Miller και Rodriguez, το Watchmen του Zack Snyder και άλλες ταινίες που βασίζονται σε graphic novels.

Μου αρέσει επίσης η αφέλεια και η αφαιρετικότητα των παιδικών ζωγραφιών, νομίζω η όλη ιδέα για τα watercolor tattoo μου κόλλησε από τέτοιες παιδικές ζωγραφιές. Τέλος, από σημερινούς καλλιτέχνες μου αρέσει η τεχνική του ζωγράφου Ryan Hewett, η οποία είναι δύσκολο να αποδοθεί σε tattoo- αλλά όχι αδύνατο.

Θυμάσαι πότε χτύπησες το πρώτο τατουάζ σου και τι σχέδιο ήταν;
Επίσημα, το πρώτο tattoo που χτύπησα σε πελάτη ήταν δύο μονογράμματα με τρία λουλούδια αλλά την πρώτη φορά που κράτησα μοτεράκι χτύπησα το σήμα του photoshop στο πόδι του φίλου μου του Γιώργου (Orge Sake Tattoo Crew).

Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι τα τελευταία δυο χρόνια τα τουάζ έχουν γίνει μόδα και πολλοί τ' αντιμετωπίζουν με λάθος οπτική;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει σωστή και λάθος οπτική, ο καθένας θα χτυπήσει το tattoo που θέλει για τους δικούς του λόγους. Σίγουρα όταν έρχεται κάποιος στο στούντιο και μου λέει ότι θέλει να κάνει ένα tattoo έτσι γενικά, χωρίς να έχει καν κάτι στο μυαλό του πάντα μου κάνει εντύπωση και σκέφτομαι ότι έχει επηρεαστεί από τη μόδα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια αλλά δεν μπαίνω στη διαδικασία να αξιολογήσω την οπτική του.

Αγαπημένες μουσικές που γουστάρεις ν' ακούς όταν σχεδιάζεις..
Social Distortion, Bad Religion και punk rock γενικότερα. Kαι Metallica, ακριβώς όπως όταν ήμουν 15 χρόνων.

Αν έμπαινε ο Darth Vader ξαφνικά μια μέρα στο μαγαζί, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα του έλεγες;
Darth, you are my father

Κράτησε και το ps: Το Dark Side στηρίζει το Tattoo Convention και για όσους είναι στο Βορρά ή ψάχνουν αφορμή για να πάνε, το 1st Balkan Thessaloniki Tattoo Convention θα γίνει 1-2 Νοεμβρίου στο Porto Palace και θα πάρουν μέρος 80 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Το Convention της Αθήνας θα γίνει 15-16-17 Μαΐου και μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως οι Nikko Hurtado, Carlos Rojas και άλλοι.


Συνέντευξη- Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

*Ψάξε και θα τους βρεις:
Facebook page

Official Site

Hashtag: #dsts