Από σοβαρή ασθένεια πάσχει ο Μπόνο των «U2»

17.10.2014
Τελικά τα τρέντι γυαλιά ηλίου του Bono δεν ήταν για ... ομορφιά!

Είναι το σήμα κατατεθέν του και όλοι θεωρούσαμε ότι η συνήθεια του frontman των U2 να φοράει επιμόνως γυαλιά ηλίου είχε σχέση με... κάποια ιδιοτροπία του.

Που να φανταστούμε ότι ο 54χρονος Ιρλανδός τραγουδιστής έχει σοβαρό πρόβλημα που τον αναγκάζει να προστατεύει τα μάτια του πίσω από γυαλιά ηλίου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής αποκάλυψε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC - στο πλαίσιο συνέντευξης για την προώθηση του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος «Songs of innocence» που κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου - ότι η πραγματική αιτία δεν είναι η μόδα αλλά το ... γλαύκωμα!

Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια των ματιών, που προκαλεί εκφυλισμό του οπτικού νεύρου και του αμφιβληστροειδούς και ενδέχεται να περιορίσει την όραση του ασθενούς, ενω καθιστά τα μάτια πιο ευαίσθητα στο φως.

Τόνισε, δε πως για την συγκεκριμένη ασθένεια λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία και όλα θα πάνε καλά. Πάσχει μάλιστα από γλαύκωμα εδώ και 20 χρόνια, ενώ αποφεύγει να βγάζει τα γυαλιά του μέχρι και σε εσωτερικούς χώρους!

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχθηκαν οι U2 για το γεγονός ότι το άλμπουμ «Songs of innocence» κατέβηκε αυτόματα στους λογαριασμούς των χρηστών του iTunes τον Σεπτέμβριο, ακόμα και αν δεν το επιθυμούσαν, ο Μπόνο απάντησε: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι καινοτόμο, όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη».

Χ.Τ.