Και στον ύπνο τους το γυμνό είναι... must!

01.10.2014
Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και αρκετά ασυνήθιστη τεχνική προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν οι Ρόμαν Νόβεν (Roman Noven) και Τάνια Σεγκλόβα (Tania Shcheglova) που βασίζεται στα όνειρα που εμφανίζονται στον άνθρωπο στα αρχικά στάδια του ύπνου. Το πρότζεκτ που ονομάζεται Synchrodogs περιλαμβάνει μια φωτογραφική οπτικοποίηση των εικόνων που βλέπουν οι καλλιτέχνες όταν είναι μεταξύ «ύπνου και ξύπνιου». Σε αυτό το σημείο, το λεγόμενο R.E.M. (Rapid Eye Movement) από τους επιστήμονες, μερικοί από εμάς μπορεί να βιώσουν υπναγωγικές παραισθήσεις καθώς βυθίζονται στην …αγκαλιά του Μορφέα. Οι Νόβεν και Σεγκλόβα πειραματιζόμενοι με το γεγονός κατάφεραν να εφαρμόσουν μια τεχνική που τους επιτρέπει να ξυπνάνε μόνοι τους μέσα στη νύχτα και να σημειώσουν τι ήταν αυτό που είδαν, έτσι ώστε να συγκεντρώσουν το πρωτογενές υλικό που θα επεξεργαστούν στη συνέχεια. Πάντως ακόμα και στον ύπνο τους το γυμνό είναι …must! Γ.Ο

Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και αρκετά ασυνήθιστη τεχνική προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν οι Ρόμαν Νόβεν (Roman Noven) και Τάνια Σεγκλόβα (Tania Shcheglova) που βασίζεται στα όνειρα που εμφανίζονται στον άνθρωπο στα αρχικά στάδια του ύπνου.

Το πρότζεκτ που ονομάζεται Synchrodogs περιλαμβάνει μια φωτογραφική οπτικοποίηση των εικόνων που βλέπουν οι καλλιτέχνες όταν είναι μεταξύ «ύπνου και ξύπνιου».

Σε αυτό το σημείο, το λεγόμενο R.E.M. (Rapid Eye Movement) από τους επιστήμονες, μερικοί από εμάς μπορεί να βιώσουν υπναγωγικές παραισθήσεις καθώς βυθίζονται στην …αγκαλιά του Μορφέα.

Οι Νόβεν και Σεγκλόβα πειραματιζόμενοι με το γεγονός κατάφεραν να εφαρμόσουν μια τεχνική που τους επιτρέπει να ξυπνάνε μόνοι τους μέσα στη νύχτα και να σημειώσουν τι ήταν αυτό που είδαν, έτσι ώστε να συγκεντρώσουν το πρωτογενές υλικό που θα επεξεργαστούν στη συνέχεια. Πάντως ακόμα και στον ύπνο τους το γυμνό είναι …must!

Γ.Ο