Κεντήματα με... οπίσθια και στήθη

22.09.2014
Αντί να δημιουργήσει με φροντίδα πάνω στο τελάρο κεντήματος λουλούδια, αρκουδάκια και φιδογυριστά αμπελόφυλλα, η Βρετανίδα καλλιτέχνης Σάλι Χιούετ (Sally Hewett) δημιούργησε γλυπτά οπίσθια, στήθη και γεννητικά όργανα. Οι κυκλοτερείς γλυπτικές δημιουργίες της είναι τρισδιάστατα ακατάλληλα κεντήματα που έχουν ξεμείνει μέσα στο τελάρο τους. Κατσαρές κλωστές έχουν χρησιμοποιηθεί αντί για τις τρίχες στα επίμαχα. Τι θέλει να πει ο ... ποιητής; Η δημιουργός δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ιεροτελεστία κατά την οποία άντρες και γυναίκες ξυρίζονται για να ακολουθήσουν τις επιταγές της σύγχρονης ομορφιάς. Με τον ίδιο τρόπο υποβάλλουν τον εαυτό τους σε βασανιστήρια - όπως την πλαστική χειρουργική, την λιποαναρρόφηση, την βλεφαροπλαστική κλπ - προκειμένου να γίνουν ομορφότεροι. Η Χιούετ δεν πιστεύει σε τίποτε από όλα αυτά ... Είμαστε όλοι ένα κέντημα μοναδικό και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό! Όλα τα πρωτότυπα έργα της στο www.saatchiart.com/SallyHewett Χ.Τ.

Αντί να δημιουργήσει με φροντίδα πάνω στο τελάρο κεντήματος λουλούδια, αρκουδάκια και φιδογυριστά αμπελόφυλλα, η Βρετανίδα καλλιτέχνης Σάλι Χιούετ (Sally Hewett) δημιούργησε γλυπτά οπίσθια, στήθη και γεννητικά όργανα. Οι κυκλοτερείς γλυπτικές δημιουργίες της είναι τρισδιάστατα ακατάλληλα κεντήματα που έχουν ξεμείνει μέσα στο τελάρο τους. Κατσαρές κλωστές έχουν χρησιμοποιηθεί αντί για τις τρίχες στα επίμαχα.

Τι θέλει να πει ο ... ποιητής; Η δημιουργός δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ιεροτελεστία κατά την οποία άντρες και γυναίκες ξυρίζονται για να ακολουθήσουν τις επιταγές της σύγχρονης ομορφιάς. Με τον ίδιο τρόπο υποβάλλουν τον εαυτό τους σε βασανιστήρια - όπως την πλαστική χειρουργική, την λιποαναρρόφηση, την βλεφαροπλαστική κλπ - προκειμένου να γίνουν ομορφότεροι. Η Χιούετ δεν πιστεύει σε τίποτε από όλα αυτά ... Είμαστε όλοι ένα κέντημα μοναδικό και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό!

Όλα τα πρωτότυπα έργα της στο www.saatchiart.com/SallyHewett


Χ.Τ.