Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φωτογραφικό project μάς χαρίζει η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου ζουμάροντας σε στιγμές από τη ζωή των γυναικών που εργάζονται στην πορνεία στην Ελλάδα. H πρωτότυπη αυτή συλλογή φωτογραφιών έχει τίτλο: The Attendants και φέρνει στο φως πολλές δυσάρεστες αποχρώσεις της «σεξουαλικής βιομηχανίας». Μετά από πολυάριθμες συναντήσεις με διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, κυβερνητικούς παράγοντες και άλλα στελέχη του ιατρικού τομέα, η Ελληνίδα φωτογράφος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διάκριση μεταξύ πορνείας και σεξ τράφικινγκ είναι πολλές φορές τόσο θολή που είναι σχεδόν αδύνατο να κρίνει κάποιος αν μια γυναίκα εργάζεται οικειοθελώς ή δια της βίας. Επιπροσθέτως σημειώνει πως ενώ οι νόμιμοι οίκοι ανοχής απαιτούν συχνότατες ιατρικές παρακολουθήσεις, το παράνομο σεξουαλικό αλισβερίσι έχει εκτοξεύσει τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια. Από τα 15.000 άτομα που απασχολούνται στο χώρο, η συντριπτική πλειοψηφία εργάζεται χωρίς άδεια και συνεπώς εντελώς απροστάτευτη. Παράνομοι μετανάστες με το όνειρο της εισόδου στην Ευρωπαική Ένωση συνήθως αναγκάζονται να εκδίδονται, καθώς πέφτουν στα δίχτυα κυκλωμάτων που λυμαίνονται το χώρο. Παράλληλα με αυτό το εν εξελίξει φωτογραφικό της πρότζεκτ, η Μυρτώ Παπαδοπούλου συνεργάζεται με το Στρατό της Σωτηρίας (Salvation Army) για να βοηθήσει θύματα του σεξ τράφικινγκ. Στόχος της είναι να διδάξει τις άτυχες γυναίκες φωτογραφία σε κάποιο από τα άσυλα που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα. Η δουλειά της προβάλλεται στο «Flash Forward Tenth», μια επετειακή έκδοση από την The Magenta Foundation. Περισσότερα για τη δουλειά της Μυρτώς Παπαδοπούλου ΕΔΩ Γ.Ο
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φωτογραφικό project μάς χαρίζει η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου ζουμάροντας σε στιγμές από τη ζωή των γυναικών που εργάζονται στην πορνεία στην Ελλάδα.
H πρωτότυπη αυτή συλλογή φωτογραφιών έχει τίτλο: The Attendants και φέρνει στο φως πολλές δυσάρεστες αποχρώσεις της «σεξουαλικής βιομηχανίας».
Μετά από πολυάριθμες συναντήσεις με διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, κυβερνητικούς παράγοντες και άλλα στελέχη του ιατρικού τομέα, η Ελληνίδα φωτογράφος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η διάκριση μεταξύ πορνείας και σεξ τράφικινγκ είναι πολλές φορές τόσο θολή που είναι σχεδόν αδύνατο να κρίνει κάποιος αν μια γυναίκα εργάζεται οικειοθελώς ή δια της βίας. Επιπροσθέτως σημειώνει πως ενώ οι νόμιμοι οίκοι ανοχής απαιτούν συχνότατες ιατρικές παρακολουθήσεις, το παράνομο σεξουαλικό αλισβερίσι έχει εκτοξεύσει τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια. Από τα 15.000 άτομα που απασχολούνται στο χώρο, η συντριπτική πλειοψηφία εργάζεται χωρίς άδεια και συνεπώς εντελώς απροστάτευτη. Παράνομοι μετανάστες με το όνειρο της εισόδου στην Ευρωπαική Ένωση συνήθως αναγκάζονται να εκδίδονται, καθώς πέφτουν στα δίχτυα κυκλωμάτων που λυμαίνονται το χώρο.
Παράλληλα με αυτό το εν εξελίξει φωτογραφικό της πρότζεκτ, η Μυρτώ Παπαδοπούλου συνεργάζεται με το Στρατό της Σωτηρίας (Salvation Army) για να βοηθήσει θύματα του σεξ τράφικινγκ. Στόχος της είναι να διδάξει τις άτυχες γυναίκες φωτογραφία σε κάποιο από τα άσυλα που έχουν δημιουργηθεί στην Αθήνα. Η δουλειά της προβάλλεται στο «Flash Forward Tenth», μια επετειακή έκδοση από την The Magenta Foundation.
Περισσότερα για τη δουλειά της Μυρτώς Παπαδοπούλου ΕΔΩ
Γ.Ο