Και το κορμάκι σου θα πλέξω πόντο πόντο

12.12.2013
Νέα διάσταση στα σεμεδάκια της γιαγιάς έχει δώσει η 35χρονη εικαστική καλλιτέχνης OLEK από την Πολωνία, που δημιουργεί τέχνη πλέκοντας τα έργα... πόντο πόντο! Κάλους θα έχουν βγάλει τα δάκτυλα της Αγκάτα Ολέκσιακ (Agata Oleksiak) που ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν, αλλά ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με την ιδιάζουσα τέχνη της. Τα εργόχειρα της Όλεκ είναι πολύχρωμοι φανταστικοί κόσμοι με υπέρτιτλους από την πολυτάραχη ζωή της. Μια από τις πρόσφατες εικαστικές εγκαταστάσεις της στην Tony's Gallery στο ανατολικό Λονδίνο ήταν ένα πραγματικών διαστάσεων δωμάτιο, στο οποίο έπλεξε με βελονάκι ατάκες από το θυελλώδες ερωτικό παρελθόν της. Για περισσότερους από έξι μήνες, έπλεκε μανιωδώς, χρησιμοποιώντας ατάκες από e-mails, γράμματα και sms από πρώην εραστές της. Τα πλεκτά φλογερά μηνύματα τοποθετήθηκαν στρατηγικά μέσα στον πολύχρωμο διάκοσμο του δωματίου, υπό τον ευφάνταστο τίτλο «Δεν περιμένω να γίνω μάνα αλλά περιμένω να πεθάνω μόνη» («I do not expect to be a mother but I do expect to die alone»). Η Όλεκ και το ακρυλικό... μαλλί της συμμετέχει αυτές τις ημέρες στην εικαστική συνάντηση μιας ομάδας γνωστών γυναικών της street art, με την επωνυμία «Women on the Walls», στο Μαϊάμι. Χ.Τ.

Νέα διάσταση στα σεμεδάκια της γιαγιάς έχει δώσει η 35χρονη εικαστική καλλιτέχνης OLEK από την Πολωνία, που δημιουργεί τέχνη πλέκοντας τα έργα... πόντο πόντο! Κάλους θα έχουν βγάλει τα δάκτυλα της Αγκάτα Ολέκσιακ (Agata Oleksiak) που ζει και εργάζεται στο Μπρούκλιν, αλλά ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με την ιδιάζουσα τέχνη της.

Τα εργόχειρα της Όλεκ είναι πολύχρωμοι φανταστικοί κόσμοι με υπέρτιτλους από την πολυτάραχη ζωή της. Μια από τις πρόσφατες εικαστικές εγκαταστάσεις της στην Tony's Gallery στο ανατολικό Λονδίνο ήταν ένα πραγματικών διαστάσεων δωμάτιο, στο οποίο έπλεξε με βελονάκι ατάκες από το θυελλώδες ερωτικό παρελθόν της.

Για περισσότερους από έξι μήνες, έπλεκε μανιωδώς, χρησιμοποιώντας ατάκες από e-mails, γράμματα και sms από πρώην εραστές της. Τα πλεκτά φλογερά μηνύματα τοποθετήθηκαν στρατηγικά μέσα στον πολύχρωμο διάκοσμο του δωματίου, υπό τον ευφάνταστο τίτλο «Δεν περιμένω να γίνω μάνα αλλά περιμένω να πεθάνω μόνη» («I do not expect to be a mother but I do expect to die alone»).

Η Όλεκ και το ακρυλικό... μαλλί της συμμετέχει αυτές τις ημέρες στην εικαστική συνάντηση μιας ομάδας γνωστών γυναικών της street art, με την επωνυμία «Women on the Walls», στο Μαϊάμι.

Χ.Τ.