Ο θάνατος "γλιστράει" σ΄ένα κομμάτι πάγου

12.12.2013
Η αυτοκτονία μιας νέας γυναίκας γεννάει βασανιστικά ερωτήματα στους γονείς της, που αρνούνται να αποδεχτούν το γεγονός: Γιατί το έκανε; Ποιες οι συνέπειες της πράξης της στον οικογενειακό περίγυρο; Τι είναι ο θάνατος; Τι φέρνει μαζί του; Πόσο μοιάζουν η ζωή και ο θάνατος και πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται μεταξύ τους; Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννώνται στις "Παραλλαγές Θανάτου", το έργο του Γιον Φόσσε που παροσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Το έργο εκτυλίσσεται ως ένα ψυχογράφημα της διαδικασίας που ακολουθούν οι γονείς για να φτάσουν στις απαντήσεις. Η Αλκηστις Πουλοπούλου και ο Χρήστος Λούλης κάνουν πατινάζ σ' ένα κομμάτι πάγου στις ατμοσφαιρικές και σχεδόν... λυρικές φωτογραφίες της παράστασης.

Η αυτοκτονία μιας νέας γυναίκας γεννάει βασανιστικά ερωτήματα στους γονείς της, που αρνούνται να αποδεχτούν το γεγονός: Γιατί το έκανε; Ποιες οι συνέπειες της πράξης της στον οικογενειακό περίγυρο; Τι είναι ο θάνατος; Τι φέρνει μαζί του; Πόσο μοιάζουν η ζωή και ο θάνατος και πόσο κοντά ή πόσο μακριά βρίσκονται μεταξύ τους;

Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννώνται στις "Παραλλαγές Θανάτου", το έργο του Γιον Φόσσε που παροσιάζεται στο θέατρο Πορεία σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Το έργο εκτυλίσσεται ως ένα ψυχογράφημα της διαδικασίας που ακολουθούν οι γονείς για να φτάσουν στις απαντήσεις.

Η Αλκηστις Πουλοπούλου και ο Χρήστος Λούλης κάνουν πατινάζ σ' ένα κομμάτι πάγου στις ατμοσφαιρικές και σχεδόν...λυρικές φωτογραφίες της παράστασης.