Ο Έλληνας που φωτογράφησε τον Ομπάμα

06.12.2013
Μετά τον Ομπάμα, τον Πούτιν, τον Τσάβες, τον Τόνι Μπλερ και τον Μπερλουσκόνι που βρέθηκαν μπροστά στην κάμερά του, σειρά παίρνουν οι «Έλληνες» της ομώνυμης έκθεσης που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο Παρίσι. Ο λόγος για τον «άρχοντα των πορτρέτων» Πλάτων Αντωνίου, που στρέφει τον φωτογραφικό του φακό στο αγαπημένο του ελληνικό νησί, την Πάρο και στην ελληνική νησιωτική παράδοση. Κορίτσια ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, ψαράδες, ο παπάς του νησιού, μια μαυροφορεμένη γυναίκα και εικόνες που αναδεικνύουν την παράδοση του νησιού αποτελούν τη συλλογή των 15 ασπρόμαυρων φωτογραφιών που ο Platon συγκέντρωσε μέσα σε 25 χρόνια. Το φωτογραφικό καρέ που άνοιξε τον δρόμο στον Platon ώστε να γίνει ο φωτογράφος των ισχυρών ήταν αυτό του Βαλντιμίρ Πούτιν, ως «προσωπικότητας της χρονιάς» για το 2007 που φιλοξένησε το περιοδικό Time και η οποία του εξασφάλισε το πρώτο βραβείο του World Press Photo Contest. Το 2010 εξέδωσε το λεύκωμα «Power» με φωτογραφίες 100 μεγάλων ηγετών. Δες τις ελληνικές του φωτογραφίες εδώ... http://www.platonphoto.com/greece/

Μετά τον Ομπάμα, τον Πούτιν, τον Τσάβες, τον Τόνι Μπλερ και τον Μπερλουσκόνι που βρέθηκαν μπροστά στην κάμερά του, σειρά παίρνουν οι «Έλληνες» της ομώνυμης έκθεσης που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο Παρίσι. Ο λόγος για τον «άρχοντα των πορτρέτων» Πλάτων Αντωνίου, που στρέφει τον φωτογραφικό του φακό στο αγαπημένο του ελληνικό νησί, την Πάρο και στην ελληνική νησιωτική παράδοση.

Κορίτσια ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, ψαράδες, ο παπάς του νησιού, μια μαυροφορεμένη γυναίκα και εικόνες που αναδεικνύουν την παράδοση του νησιού αποτελούν τη συλλογή των 15 ασπρόμαυρων φωτογραφιών που ο Platon συγκέντρωσε μέσα σε 25 χρόνια.

Το φωτογραφικό καρέ που άνοιξε τον δρόμο στον Platon ώστε να γίνει ο φωτογράφος των ισχυρών ήταν αυτό του Βαλντιμίρ Πούτιν, ως «προσωπικότητας της χρονιάς» για το 2007 που φιλοξένησε το περιοδικό Time και η οποία του εξασφάλισε το πρώτο βραβείο του World Press Photo Contest.

Το 2010 εξέδωσε το λεύκωμα «Power» με φωτογραφίες 100 μεγάλων ηγετών.
Δες τις ελληνικές του φωτογραφίες εδώ... http://www.platonphoto.com/greece/