Έτσι... πηδούν στην Νέα Υόρκη (δες φωτό)

26.09.2013
Και όμως υπάρχουν χορευτές ανάμεσά μας. Σε μέρη και πόζες που καν δεν μπορεί να βάλει το μυαλό μας. Αρκεί να δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες του βιβλίου με τίτλο «Dancers Among Us» για να το καταλάβετε. Σ΄ αυτό επαγγελματίες χορευτές κάνουν απίστευτα άλματα και πιρουέτες μπροστά στο φωτογραφικό φακό, με φόντο το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης. Πίσω από το πρωτότυπο αυτό project, κρύβεται ο φωτογράφος Jordan Matter, που εμπνεύστηκε το concept των φωτογραφιών αυτών κοιτώντας τον γιο του να παίζει στην άμμο. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τι συμβαίνει μ΄αυτόν τον ενθουσιασμό, με την ικανότητα δηλαδή να αφιερωνόμαστε ψυχή τε και σώματι στο παρόν; Γιατί αυτές οι στιγμές πάθους αντικαθιστώνται από κυνισμό και βαρεμάρα; Καθώς έπαιζα με τον γιο μου, πίστεψα πως μπορώ να δημιουργήσω φωτογραφίες που να δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Αυτοί οι άνθρωποι στις φωτογραφίες μου είναι ζωντανοί και γιορτάζουν όλες εκφάνσεις της καθημερινότητας». «Απελευθερωθείτε, ανακαλύψτε την ομορφιά τριγύρω σας. Ζήστε!»: προτρέπει ο Matter και συνεχίζει «οι χορευτές είναι αφηγητές. Εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν το πάθος με τα σώματά τους. Συχνά δημιουργούν τον δικό του φαντασιακό κόσμο και μας προσφέρουν μία βαθύτερη ματιά της καθημερινότητας…» Πραγματικά οι φωτογραφίες του Matter είναι τόσο μαγευτικές που πολλοί δύσκολα θα πιστέψουν πως δεν αποτελούν προϊόν Photoshop. Το βιβλίο αυτό –που μπορείτε να αγοράσετε από το amazon- έχει ήδη μπει στις στήλες των ευπώλητων της Νέας Υόρκης. Γ.Οικονόμου

Και όμως υπάρχουν χορευτές ανάμεσά μας. Σε μέρη και πόζες που καν δεν μπορεί να βάλει το μυαλό μας. Αρκεί να δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες του βιβλίου με τίτλο «Dancers Among Us» για να το καταλάβετε. Σ΄ αυτό επαγγελματίες χορευτές κάνουν απίστευτα άλματα και πιρουέτες μπροστά στο φωτογραφικό φακό, με φόντο το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης.

Πίσω από το πρωτότυπο αυτό project, κρύβεται ο φωτογράφος Jordan Matter, που εμπνεύστηκε το concept των φωτογραφιών αυτών κοιτώντας τον γιο του να παίζει στην άμμο.

Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τι συμβαίνει μ΄αυτόν τον ενθουσιασμό, με την ικανότητα δηλαδή να αφιερωνόμαστε ψυχή τε και σώματι στο παρόν; Γιατί αυτές οι στιγμές πάθους αντικαθιστώνται από κυνισμό και βαρεμάρα; Καθώς έπαιζα με τον γιο μου, πίστεψα πως μπορώ να δημιουργήσω φωτογραφίες που να δείχνουν τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Αυτοί οι άνθρωποι στις φωτογραφίες μου είναι ζωντανοί και γιορτάζουν όλες εκφάνσεις της καθημερινότητας».

«Απελευθερωθείτε, ανακαλύψτε την ομορφιά τριγύρω σας. Ζήστε: »: προτρέπει ο Matter και συνεχίζει «οι χορευτές είναι αφηγητές. Εκπαιδεύονται να συλλαμβάνουν το πάθος με τα σώματά τους. Συχνά δημιουργούν τον δικό του φαντασιακό κόσμο και μας προσφέρουν μία βαθύτερη ματιά της καθημερινότητας…»

Πραγματικά οι φωτογραφίες του Matter είναι τόσο μαγευτικές που πολλοί δύσκολα θα πιστέψουν πως δεν αποτελούν προϊόν Photoshop. Το βιβλίο αυτό –που μπορείτε να αγοράσετε από το amazon- έχει ήδη μπει στις στήλες των ευπώλητων της Νέας Υόρκης.

Γ.Οικονόμου