Harlem Shake: Η καινούρια χορευτική μανία στο ίντερνετ

15.02.2013
Τι συμβαίνει και χορεύουν όλοι έτσι;

Την προηγούμενη χρονιά, ο PSY έκανε όλο τον κόσμο να χορεύει το «Gangnam Style» φτάνοντας μέχρι και σε προεδρικά μέγαρα, το βίντεο κλιπ του κομματιού μάζεψε τις περισσότερες επισκέψεις στην ιστορία του youtube και ακολούθησαν πάρα πολλά βίντεο με τη χαρακτηριστική «αλογίσια» χορογραφία του. Κι εκεί που λέγαμε πως επιτέλους γλιτώσαμε ήρθε ο viral διάδοχος του.

Το Harlem Shake είναι παντού. Έχει εμφανιστεί άπειρες φορές σε timelines των κοινωνικών δικτύων, στα γραφεία έχουν πάθει υστερία και γυρίζουν όλοι βίντεο χορεύοντας σαν ξεχαρβαλωμένοι, εταιρίες όπως η Samsung έχουν ανεβάσει το δικό τους με τους εργαζομένους να τρελαίνονται στην κάμερα και δεν σταματούν ακόμα και στους πάτους των πισινών.

Τι συμβαίνει σ αυτά τα βίντεο. Παίζει ένα εκνευριστικό ηλεκτρονικό τραγούδι του Baauer, να άτομο ξεκινάει να χορεύει χωρίς κανένα ρυθμό ενώ οι υπόλοιποι κάνουν τις δουλειές τους ώσπου ξαφνικά αρχίζει να χορεύει ο καθένας τα δικά του φορώντας εντελώς σουρεάλ ρούχα.

Αν κοιτάξεις τα τρίβια, το Harlem Shake είναι φιγούρα breakdance που δεν έχει καμία σχέση με όλη αυτή την παράνοια και σε περίπτωσης που δεν έχεις ανοίξει ποτέ κανένα βίντεο από αντίδραση μπορείς να κοιτάξεις ένα ποτ πουρί παραπάνω και κάποια άλλα ένα κλικ πιο κάτω….

Και το αυθεντικό Harlem Shake το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με όλα τ' άλλα

K.Π