Μετά τον γκέι Μωάμεθ, «εμπάργκο» και στον Ροκ Χριστό!

02.10.2012
Το διάσημο μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, «Jesus Christ Superstar», χαρακτηρίζουν «ιερόσυλο» δεκαοκτώ άτομα με μία επιστολή που υπέγραψαν και με την οποία κατάφεραν να σταματήσουν την πώληση των εισιτηρίων για την παράσταση που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου στη ρωσική πόλη Ροστόφ.

Δεκαοκτώ άτομα, με μία επιστολή που υπέγραψαν και χαρακτηρίζουν το διάσημο μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ «Jesus Christ Superstar» ως «ιερόσυλο», κατάφεραν να σταματήσουν την πώληση των εισιτηρίων για την παράσταση που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου στη ρωσική πόλη Ροστόφ.

Οι εισαγγελικές αρχές, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν ορθόδοξοι χριστιανοί, ξεκίνησαν έρευνα. Η απόφαση θα ανακοινωθεί σήμερα, οπότε θα γίνει γνωστό αν το έργο, που ανεβαίνει από έναν θίασο της Αγίας Πετρούπολης και έχει παρουσιαστεί τέσσερις φορές στο παρελθόν στην ίδια πόλη, θα κάνει πρεμιέρα.

«Η εικόνα του Χριστού όπως εμφανίζεται στην όπερα είναι ψευδής από χριστιανικής άποψης», αναφέρουν αυτοί που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Πάντως, ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιγκόρ Πετρόφσκι δήλωσε ότι η επιστολή δεν εκφράζει την άποψη της Εκκλησίας, αλλά των ατόμων που την υπογράφουν.

Στο μεταξύ, πρόσφατα Ρώσοι βουλευτές ζήτησαν να διώκονται ποινικά όσοι προσβάλλουν τους πιστούς.