Βρέθηκαν γκράφιτι των Sex Pistols!

24.11.2011
God save John Lydon. Απ’ ότι συμπέρανε ο αρχαιολόγος Τζον Σκόφιλντ (John Schofield) μέλος του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , τα συγκεκριμένα σχέδια σε διάφορους χαρακτήρες καρτούν που βρέθηκαν σ ένα κτίριο στο Δυτικό Λονδίνο είναι τόσο σημαντικά όσο οι προϊστορικές τοιχογραφίες του Λασσό στη Γαλλία. Πρόκειται για οχτώ γκράφιτι

God save John Lydon. Απ’ ότι συμπέρανε ο αρχαιολόγος Τζον Σκόφιλντ (John Schofield) μέλος του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , τα συγκεκριμένα σχέδια σε διάφορους χαρακτήρες καρτούν που βρέθηκαν σ ένα κτίριο στο Δυτικό Λονδίνο είναι τόσο σημαντικά όσο οι προϊστορικές τοιχογραφίες του Λασσό στη Γαλλία. Πρόκειται για οχτώ γκράφιτι των Sex Pistols τα οποία ζωγράφισαν στο σπίτι που έμεναν στα 70’s στην οδό Dennmark 6 και είναι μια ευθεία και δυναμική απεικόνιση της ριζοσπαστικής επαναστατικότητας της εποχής εκείνης” σύμφωνα με μελέτη του Antiquity.

«Σε ένα πρόσφατο άρθρο υπήρξε ο ισχυρισμός ότι οι πρώτες ηχογραφήσεις των Beatles στο BBC ήταν το πιο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τον τάφο του Τουταγχαμών. Το graffiti των Sex Pistols στο Λονδίνο σίγουρα είναι εξίσου σημαντικό». Ανέφερε ο John Schofield και πρόσθεσε ότι αυτό το σπουδαίο κτίριο αυτό θα μπορούσε να κηρυχθεί ως εθνικό μνημείο στο μέλλον.

Κ.Π