Ντεπ και Παραντί διασκευάζουν Γκενσμπούργκ!

23.11.2011
Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ερωτύλους της γαλλικής μουσικής και παρ όλο που δεν ήταν ωραίος με την κλασσική έννοια είχε μια γοητεία κι έναν τρόπο να ρίχνει τις γυναίκες που δε μπορούσαν να του αντισταθούν. Ο Σερζ Γκενσμπούργκ (Serge Gainbourg) έγινε σύμβολο κι όλη η οικογένεια από την Τζέιν Μπίρκιν (Jane Birkin) μέχρι τις κόρες του δεν ξέφυγε καμία από την

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ερωτύλους της γαλλικής μουσικής και παρ όλο που δεν ήταν ωραίος με την κλασσική έννοια είχε μια γοητεία κι έναν τρόπο να ρίχνει τις γυναίκες που δε μπορούσαν να του αντισταθούν. Ο Σερζ Γκενσμπούργκ (Serge Gainbourg) έγινε σύμβολο κι όλη η οικογένεια από την Τζέιν Μπίρκιν (Jane Birkin) μέχρι τις κόρες του δεν ξέφυγε καμία από την καλλιτεχνική φύση και τώρα τελευταία ανησυχούμε για τη Σαρλότ (Charlotte _γιατί κάνει πολύ στενή παρέα με τον Λαρσ Βον Τρίερ (δύο ταινίες σερί πάει πολύ).

Προς τιμήν του Serge έγινε το tribute album "From Gainsbourg to Lulu" με διασκευές σε πολλά κομμάτια του από μουσικούς και ηθοποιούς όπως ο Iggy Pop, Ρούφους Γουέινραιτ Rufus Wainwright, Τζόνι Νετπ (Johnny Depp) με Βανέσα Παραντί (Vanesa Paradis), Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson) Σέιν Μακγκόουαν (Shane MacGowan), Μαριάν Φέιθφουλ (Marianne Faithfull), θα κυκλοφορήσει 29 Νοεμβρίου και μόλις άρπαξε το ίντερνετ κάποιες από τις εκτελέσεις. Κλίκαρε λίγο πιο κάτω και άκου το Ballade De Melodie Nelson από το ζέυγος Ντεπ- Παραντί, τον Iggy Pop να τραγουδάει το Initial B.B και την εκδοχή του Γουέινραιτ στο Je Suis Venu Te Dire Que Je M’en Vais.

Johnny Depp and Vanessa Paradis – Ballade de Melody Nelson (Serge Gainsbourg cover)

Rufus Wainwright – Je Suis Venu Te Dire Que Je M'en Vais (Serge Gainsbourg cover)

Iggy Pop – Initial B.B. (Serge Gainsbourg cover)

Κ.Π