Τα νοσταλγικά έργα της Ρ. Μπούα στη γκαλερί ΑΔΑΜ

27.05.2011
Καθημερινές σκηνές της εξοχής μέσα σε φόντο ονειροφαντασίας μας οδηγούν σε κόσμους άλλοτε γνωστούς και άλλοτε επιθυμητούς αλλά απραγματοποίητους.

"Στις τρομακτικά αδυσώπητες μέρες που βιώνουμε, με την επαπειλούμενη, ανά πάσα στιγμή, κατάθλιψη και το διηνεκές άγχος, η Ρούλη Μπούα που όντως, ζωγραφίζει με την ψυχή της, μας προσφέρει μεσ’ από την ποιότητα της εικαστικής της γραφής και τον γνήσιο παλμό των συνθέσεών της μιαν αυθεντική αισθητική απόλαυση και συνάμα ένα ελιξίριο ζωής", γράφει η τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου- Ρογκάν για την έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 19 Μαΐου, στην γκαλερί Αδάμ, πριν καταλήξει:"Η χαρά της ζωής συμβιώνει με τη χαρά της τέχνης στα ζωγραφικά έργα της".

Τα έργα της Ρούλης Μπούα χαρακτηρίζονται από μια προσπάθεια απόδοσης της χαμένης αθωότητας με βάση τη naif ζωγραφική. Η αξιόλογη ζωγράφος μας ξαφνιάζει ευχάριστα και αυτή τη φορά ζωγραφίζοντας τους δικούς της κόσμους για να ευχαριστηθεί η ίδια, αλλά και να μας ξεσηκώσει για πολλές χαλαρωτικές στιγμές που όλοι ειδικά σήμερα, έχουμε τόσο ανάγκη.

Ιστορίες που ως θέματα έχουν σκηνές της καθημερινότητάς μας αλλά και τα παιδικά μας παραμύθια, ζωντανεύουν μέσα σε τοπία με ανοιχτούς ορίζοντες και αρμονικές χρωματικές εντάσεις.

Στα έργα αυτής της ενότητας που στο σύνολό τους είναι έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων, ο θεατής διακρίνει την έντονη αίσθηση του χιούμορ, όταν τα πουλιά έχουν διώξει τις γάτες πάνω στα δένδρα ή όταν οι γάτες έχουν πάρει ανθρώπινες «κακές συνήθειες» και γίνονται «δήθεν».

ΡΟΥΛΗ ΜΠΟΥΑ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
ΓΚΑΛΕΡΙ ΑΔΑΜ, Ν. Βάμβα 5, Πλ. Κολωνακίου
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 18 Ιουνίου 2011
Tηλ: 210 3601 779.

*H Ρούλη Μπούα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά Πανεπιστήμιο Αθηνών και ζωγραφική στο Παρίσι (Academie des Beaux Arts de Ville de Paris). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας Ελληνικής Τέχνης, Βυζαντινής Αγιογραφίας και Σκηνογραφίας.