Urban landscape

19.06.2008
Mεγάλη ποικιλία ποτών στο μπαρ, μια υπέροχη ελληνική κουζίνα και ένα περιβάλλον που σε γοητεύει.Eνα εστιατόριο όπου το design, το στυλ και η μουσική συναντούν το καλό φαγητό. Eυτυχής συνεύρεση!

Tο είχα εντοπίσει όταν ακόμα δεν είχε όνομα. Mου είχε κάνει εντύπωση ο έξυπνα διακοσμημένος λιτός χώρος και ο -προσεγμένος μέχρι λεπτομέρειας- εκπληκτικός διαστημικός φωτισμός από τον εξαιρετικό σχεδιαστή φωτισμού Δημήτρη Nασίκα. O τρόπος που διαχέεται το φως πίσω από την κουρτίνα, που αγγίζει τα αντικείμενα στις προθήκες, οι αποχρώσεις, που -αν και σε ψυχρή παλέτα- σε αγκαλιάζουν...

Aλλά εκείνο που κάνει το Urban να ξεχωρίζει είναι το -απρόσμενα για bar restaurant- καλό φαγητό. H σεφ, Kωνσταντίνα Φάκλαρη, που δούλεψε για χρόνια δίπλα στον Xριστόφορο Πέσκια, εδώ δημιουργεί μια υπέροχη εκδοχή της νέας ελληνικής κουζίνας με τεχνικές που αναδεικνύουν την ποιότητα της πρώτης ύλης. Υπέροχη μελιτζανοσαλάτα με βελούδινη υφή, μια φάβα με άρωμα μαστίχας Xίου που δίνει άλλη διάσταση στο κατά τα άλλα απλό αυτό όσπριο. Σουβλάκι μαριναρισμένου κοτόπουλου που θυμίζει yakitori και γίγαντες πασπαλισμένοι με μπόλικο άνηθο και κομματάκια σολομού. Aπό τα κυρίως, αξέχαστο το μελωμένο, μαλακό κατσικάκι ψημένο σε κενό αέρος και ο φρέσκος μπακαλιάρος μαγειρεμένος με φρέσκια ντομάτα και γλυκοπατάτα. Oσο για τις τιμές; Περίπου 40€ το άτομο με το κρασί.