Το Ταξίδι της ... Χάρτινης Σακούλας

16.05.2008
«Το ταξίδι της Χάρτινης Σακούλας» του THIZ είναι μία ξεχωριστή έκθεση που παρουσιάζεται στο , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Eco Art Festival, από 20 έως 31 Μαϊου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
«Το ταξίδι της Χάρτινης Σακούλας» του THIZ είναι μία ξεχωριστή έκθεση που παρουσιάζεται στο , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Eco Art Festival, από 20 έως 31 Μαϊου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η χάρτινη σακούλα σε όλη της την καλλιτεχνική διάσταση αποτελεί το αντικείμενο δημιουργίας του Thitz, του εκκεντρικού καλλιτέχνη με το κίτρινο και το κόκκινο παπούτσι. Για τον Thitz, η τέχνη είναι επικοινωνία, οι ζωγραφισμένες σακούλες είναι το μέσο για να αφηγείται τις αποσπασματικές ιστορίες του, τα καθημερινά γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Δεν αποτελούν μεμονωμένα, αποκομμένα καλλιτεχνικά αντικείμενα. Αντίθετα, έχουν τη δυνατότητα να ακούν και να απαντούν, να είναι το λεκτικό όργανο που του επιτρέπει να απεικονίζει ότι του θυμίζει την παγκόσμια κοινότητα.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια θα διοργανωθεί στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου το καλλιτεχνικό event «Bag Art Project», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης Bag Art - Το Ταξίδι της Χάρτινης Σακούλας και το οποίο θα επιβλέπει ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης Thitz. Αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση σε ένα χώρο που η δημιουργία και η αυθόρμητη καλλιτεχνική έκφραση έχουν τον πρώτο ρόλο, μεταδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι ο σεβασμός για το περιβάλλον μπορεί να εκφραστεί και μέσω της τέχνης.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή», καθιερώνοντας το θεσμό του Eco Art Festival, στοχεύει μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις να αποδείξει πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Η ιστορία έχει αποδείξει περίτρανα τη θετική επίδραση της φύσης στην ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην εξέλιξη του πολιτισμού. Η τέλεια αρμονία και η τάξη που υπάρχει στη φύση αποτελούσαν ανέκαθεν την κινητήρια δύναμη και το έναυσμα καλλιτεχνικής έμπνευσης του ανθρώπου. Η φύση και ο άνθρωπος αποτελούν μια οντότητα αδιαίρετη και ο πολιτισμός του ανθρώπου αποκαλύπτεται στη σχέση του με τη φύση.

Εγκαίνια: Τρίτη 20 Μαϊου 2008, ώρα 19:30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων - αίθουσα: Κόντογλου
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601
Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. ? 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας