Στην «Αναμονή» με τον φωτογράφο Sirio Magnabosco

12.05.2008
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Αναμονή» του Ιταλού καλλιτέχνη Sirio Magnabosco πραγματοποιήθηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο ίδιος είχε κερδίσει το 2007 με τη συγκεκριμένη σειρά φωτογραφιών το πρώτο βραβείο Cedefop/Photomuseum.
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Αναμονή» του Ιταλού καλλιτέχνη Sirio Magnabosco πραγματοποιήθηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ο ίδιος είχε κερδίσει το 2007 με τη συγκεκριμένη σειρά φωτογραφιών το πρώτο βραβείο Cedefop / Photomuseum.

Νωρίτερα χθες, στις 19:30, απονεμήθηκαν στο Μουσείο Φωτογραφίας τα φετινά βραβεία Cedefop / Photomuseum, τα οποία έχουν ως θεματικό άξονα την έννοια της εργασίας. Το πρώτο βραβείο των 5.000 ευρώ, απονεμήθηκε στη Myrto Papadopoulos, από την Ελλάδα. Διακρίσεις κατέκτησαν οι Heiko Specht από τη Γερμανία και Ralf Tooten από την Ταϊλάνδη.

Η Αναμονή Cedefop/Photomuseum Prize 2007
Sirio Magnabosco (ΙΤΑ)

Με την έννοια της «αναμονής» ως χρονική διάσταση της καθημερινής εργασιακής εμπειρίας καταπιάνεται στη φωτογραφική εργασία του με τίτλο «The Wait» ο Ιταλός καλλιτέχνης Sirio Magnabosco. Η έκθεση συνιστά μια αφιέρωση σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που εκλαμβάνουν την εργασία ως μια ρουτίνα, έναν χρόνο προς ανάλωση σε μια διαρκή κατάσταση αναμονής.

Τα 36 έργα-έγχρωμες φωτογραφίες ανθρώπων σε διαφορετικούς εργασιακούς χώρους λειτουργούν ως ένα σχόλιο στην τάση των σύγχρονων κοινωνιών να προσπερνούν την καθημερινή ζωή περιμένοντας κάτι ξεχωριστό να συμβεί σε ένα απροσδιόριστο και αβέβαιο μέλλον, αντί προσπαθούν να χτίσουν και να ζήσουν ένα καλύτερο παρόν. Οι φωτογραφίες αποτελούν προϊόν της τρίχρονης έρευνας του καλλιτέχνη σε πέντε χώρες του κόσμου: Ιταλία, Τουρκία, Ολλανδία, Ιράν και Γερμανία.

Χώρος: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Τσιμισκή 29, τηλ. 2310-370.100
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10:00-14:00, 18:00-21:00, Σα 10:00-18:00
Διάρκεια: 17/04-18/05
Εγκαίνια: 08/05, 20:00

Sirio Magnabosco

Γεννήθηκε το 1980 στη Βερόνα της Ιταλίας. Το 2001 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Φεράρα στην Ιταλία, με πτυχίο στην ιστορία και τις τεχνικές του κινηματογράφου. Το 2003-2004 σπούδασε στη Ακαδημία Φωτογραφίας John Kaverdash στο Μιλάνο, παίρνοντας πτυχίο «photojournalism, fine art print and commercial photography». Έχει δημοσιεύεσει φωτογραφίες του σε γνωστά περιοδικά και έχει συνεργαστεί με γνωστούς φωτογράφους.
Βραβεία και εκθέσεις

- 2007: Επιλέχθηκε για το «World Press Photo Joop Swart Masterclass» στο Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Βραβείο Cedefop, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
- 2006: Il Monastero, Βερόνα Ιταλίας, προσωπική έκθεση της δουλειάς «Crossing London» που επιμελήθηκε ο Μauro Fiorese.
- 2005: Attenzione Talento Fotografico FNAC, ειδική μνεία.
Photo&Foto, Cesano Maderno, Μιλάνο Ιταλίας, προσωπική έκθεση της δουλειάς «Crossing London» που επιμελήθηκε η Enrica Vigano. Click Art’s Fotografia, Castellanza, προσωπική έκθεση της δουλειάς «The Sublime» που επιμελήθηκε ο Sandro Iovine.