Ψάξε με προσοχή τη διαδρομή ... και όχι μόνο για τα καλύτερα σημεία για να βγάζεις selfies την ώρα της δράσης
Ρώτα τον εαυτό σου: «Πού είναι αυτές οι περιοχές που μπορεί να μην νιώθω άνετα και ποιοι θα ήταν οι δρόμοι διαφυγής»; Αυτές θα μπορούσε να είναι απομακρυσμένες εκτάσεις δρόμου ή τμήματα μονοπατιών που έχουν τυφλά σημεία. Έχοντας ένα σχέδιο στο μυαλό σου μπορεί να σε κάνει πιο σίγουρη σε περίπτωση ανάγκης σε πραγματικές συνθήκες για να διαφύγεις το συντομότερο δυνατόν.
Με την εξάσκηση μπορεί να είσαι σε φόρμα
Να είσαι σε εγρήγορση για πιθανές επιθέσεις. «Όταν προσέχεις αλλάζει επίσης και ο τρόπος με τον οποίο κρατάς το σώμα σου», λέει η Morrill στο Womens Health Mag. Κρατώντας τα μάτια σου ψηλά και τους ώμους σου πίσω, θα βελτιώσεις την πρόοδό σου και θα μπορέσεις να δεις αμέσως αυτό που ενδεχομένως θα παρουσιαστεί απροειδοποίητα στο δρόμο σου.
Εμπιστεύσου τις αισθήσεις σου
Εάν κάτι φαίνεται, να πηγαίνει στραβά, τρέξε. Αλλά αν βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιον που πάει να σου κάνει κακό και δεν μπορείς να διαφύγεις, να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου. «Θύμωσε σαν λιοντάρι αμέσως», συμβουλεύει. Προσπάθησε να διατηρήσεις απόσταση από εκείνον, ανόρθωσε το σώμα σου, σφίξε τις γροθιές σου και, στη συνέχεια, φώναξε ώστε να ειδοποιήσεις τους άλλους και να φοβίσεις αυτό το άτομο για να φύγει. Πες δυνατά «κάνε πίσω», «άσε με μόνη» ή «φύγε»!
Χρησιμοποίησε τη δύναμη σου
Αλήθεια, αυτή είναι η τελευταία λύση ανάγκης. Βάσει αυτού, η Morrill εκπαιδεύει τους δρομείς για να έχουν μερικές βασικές κινήσεις στην εργαλειοθήκη της αυτοάμυνας τους στην οποία μπορούν να βασιστούν αν προκύψει κάποια ανάγκη: ένα σωστό χτύπημα με γροθιά και αγκώνα, καθώς και μια αστραπιαία κίνηση με το γόνατο και το ένα πόδι στο λαιμό, ανάλογα με την απόσταση που έχεις από αυτόν που σε απειλεί, μπορεί να σε σώσει.